Στη Βαμβακού Λακωνίας ο Αύγουστος δεν είναι αυτό που νομίζετε

vamvakou-revival
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Αφήνουμε τον υπερτουρισμό της νησιωτικής Ελλάδας και ανεβαίνουμε στο βουνό, για έναν Αύγουστο γεμάτο φύση, καταπράσινα τοπία, δραστηριότητες, εκπλήξεις και παρεϊστικη ατμόσφαιρα.

Πώς θα σας φαινόταν ένα καλοκαίρι στο χωριό με ανεμελιά, δροσιά και παιχνίδι στην πλατεία κάτω από τον πλάτανο; H Βαμβακού Λακωνίας εγγυάται μια τέτοια κατάσταση με πολλή μουσική, χορό, βόλτες στη φύση, δημιουργική απασχόληση, τεχνολογία και δημιουργικά εργαστήρια για όλους που υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Pelagia Karanikola
Πολιτιστικά δρώμενα με θερινό αέρα
Ο Αύγουστος ξεκίνησε στην ταράτσα του εστιατορίου – καφέ Βουρέικο με ένα ατμοσφαιρικό sunset dj set (03/08) με τον Νίκο Γιαννάκο στα decks. Στη συνέχεια, η βραδινή διασκέδαση μεταφέρεται κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού, όπου στις 10/08 θα χορέψετε με αγαπημένα τραγούδια από το λαϊκό και παραδοσιακό ρεπερτόριο υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και τους Ηλία Δόσκορη, Κώστα Μήτσιο, Λίνα Αλατζίδου, Αντώνη Γερογιάννη, Νίκο Καραολάνη, Γιώργο Ζωγράφο. Η Χριστίνα Αγγελοπούλου και οι Στρίγκλες, μαγειρεύουν τη «σούπα της αγάπης» στις 17/08 σε μία διαδραστική κουκλοθεατρική ιστορία για το μοίρασμα και την αξία της προσφοράς.

Pelagia Karanikola
Δημιουργικές στιγμές για μικρούς και μεγάλους
Στις 4/8, στη Vamvakou revival ανανέωσαν ρούζα στο πλαίσιο του upcycling και της ηθικής μόδας και στις 10/8 τη σκυτάλη παίρνει η εικονική πραγματικότητα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σε μία Open Day στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF). Ανήμερα της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι στις 11/8, οι αγώνες ταξιδεύουν στη Βαμβακού μέσω της ομώνυμης μουσειοβαλίτσας, του Εκπαιδευτικού και Κοινωνικού Προγράμματος «Agon, an Olympic Legacy» του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας που αναπτύχθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η σειρά πολυαισθητηριακού παιχνιδιού με θέμα τον φυσικό πηλό, clay play stories συνεχίζεται δυναμικά με… πηλοκουβέντες, παιχνίδι, και ελεύθερη έκφραση στις 24/08. Το καλοκαιράκι κλείνει με ένα διαφορετικό σχολείο…αλλιώς μετά μουσικής στις 25/08 σε μία ευχάριστη και δημιουργική Κυριακή, συνοδεία μουσικών επιλογών του dj Νίκου Γιαννάκου. Φυσικά από το πρόγραμμα δε θα μπορούσαν να λείψουν οι αναζωογονητικές εξορμήσεις στη φύση, με μία οργανωμένη πεζοπορία στο μονοπάτι της Αγίας Κυριακής στις 18/08, το κρυμμένο σπηλαιομονάστηρο στην καρδιά του δάσους.

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Va,vakou Revival εδώ