Πάμε για μια παγωμένη βουτιά στον Αχέροντα

axerontas
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Ανεβαίνουμε στην Ήπειρο, για μια βουτιά διαφορετική από τις άλλες, με μυθολογικό περιτύλιγμα και υπέροχη φύση τριγύρω.

Δεν χρειάζεται να προσέχατε στο μάθημα της Ιστορίας στο σχολείο για να ξέρετε ότι ο Αχέροντας είναι ένας ποταμός με έντονη μυθολογική χροιά, που όσοι φτάνουν στα μέρη του, θέλουν να την αναζητήσουν και να τη νιώσουν.  

Στην αρχαιότητα, ο Αχέροντας ήταν γνωστός ως ο ποταμός του Κάτω Κόσμου και στην ελληνική μυθολογία, οι ψυχές των νεκρών έπρεπε να τον διασχίσουν για να φτάσουν στον Άδη. Σύμφωνα με τους μύθους, ο Χάρος, ο βαρκάρης, περνούσε τις ψυχές απέναντι με τη βάρκα του.

Αυτή η σκοτεινιά, όμως, τίποτα δεν έχει να κάνει με την πραγματικότητα του σήμερα, όπου μια επίσκεψη εκεί σας επιφυλάσσει ένα υπέροχο φυσικό τοπίο, πλούσια βλάστηση, παγωμένα αναζωογονητικά νερά και άπειρες ιστορίες των ντόπιων.

Η περιοχή του Αχέροντα προστατεύεται ως μέρος του δικτύου Natura 2000, λόγω της σημαντικής βιοποικιλότητας και των σπάνιων ειδών φυτών και ζώων που φιλοξενεί, ενώ εκεί μπορείτε να επιδοθείτε και σε διάφορες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία και ράφτινγκ.

Theofilos Bampoulis/PointOfView
Το μήκος του ποταμού είναι περίπου 57 χιλιόμετρα, ξεκινάει στο όρος Τόμαρος όπου βρίσκεται η πρώτη πηγή, διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας ενώ έχει πολλές πηγές με πιο γνωστές στο χωριό Γλυκή και εκβάλλει στο χωριό Αμμουδιά.

Συνδυάστε την επίσκεψη εκεί, με διακοπές στην Πάργα για ένα υπέροχο και δροσερό υπόλοιπο καλοκαιριού.


Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.