Ποίσσες: Βουτιά σε μια από τις καλύτερες παραλίες της Κέας

poisses-kea
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Ετοιμάστε απόδραση στο πιο κοντινό κυκλαδίτικο νησί στην Αττική για μακροβούτια σε μια από τις ομορφότερες και πιο κρυστάλλινες παραλίες του.

Αν μπορούσατε σε μια ώρα να βρεθείτε σε κυκλαδίτικο περιβάλλον, με κρυστάλλινα νερά, μαγευτική Χώρα και καλοκαιρινό τοπίο, τι θα λέγατε; Από το λιμάνι του Λαυρίου, η Τζιά απέχει ακριβώς τόσο και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησιά, διατηρώντας ακριβώς το ίδιο φόντο. Στην Κορησσία, το φυσικό λιμάνι της, θα βρείτε πλήθος από καταστήματα, τουριστικά μαγαζιά και νυχτερινή ζωή, ενώ το Βουρκάρι λίγο πιο μακριά, ένα άλλοτε παραδοσιακό ψαροχώρι, έχει σήμερα την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα για την οποία φημίζεται το νησί. Πρωτεύουσα είναι η Ιουλίδα, στο δρόμο προς την ενδοχώρα, 6 χιλιόμετρα από το λιμάνι, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο με λιθόστρωτα δρομάκια και το κάστρο της. Εκεί θα κάνετε τη βόλτα σας για φαγητό, καφέ και ποτό, ενώ από εκεί ξεκινά και ο δρόμος που οδηγεί προς το επιβλητικό μοναστήρι της προστάτιδας του νησιού, Παναγίας της Καστριανής στο λόφο Καστρί πάνω σ’ ένα βράχο, με μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Για τα μακροβούτια σας, οι επιλογές είναι αρκετές, όπως η παραλία Βρόσκοπος στα δυτικά του νησιού, το Γιαλισκάρι, μια παραλία με χρυσή αμμουδιά και γαλανά νερά, περίπου 1 χιλιόμετρο από την Κορησσία, οι παραλίες Συκαμιά και Καληδονύχι και πολλές ακόμη. Ωστόσο, σήμερα θα βουτήξουμε στις Ποίσσες, περίπου 8 χιλιόμετρα μακριά από την Ιουλίδα, με δυτικό προσανατολισμό και υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Στη νότια πλευρά της διατηρείται η ακρόπολη, η οποία περιβάλλεται από το αρχαίο τείχος. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, το τοπίο κυκλαδίτικο, τα αρμυρίκια περιμένουν να φιλοξενήσουν τις βουτιές σας, ενώ θα βρείτε καντίνα και ταβέρνα για τα απαραίτητα.

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.