To Προσήλι είναι το ιδανικό μέρος για μπάνιο κοντά στην Αθήνα

prosili
ΤΡΙΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Κρυστάλλινα νερά, όμορφο φυσικό τοπίο και μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα.

Μετά τις διακοπές, το μπάνιο στη θάλασσα δεν μπορεί να βγει έτσι εύκολα από τη ζωή μας, το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει πολύ ακόμα, γι’ αυτό και οι παραλίες της Αττικής είναι γεμάτες. Πέρα, όμως, από τις κλασικές επιλογές, αξίζει να ανακαλύψετε και άλλες, που θα σας βγάλουν λίγο πιο έξω από τον αστικό ιστό, παραμένοντας, όμως, κοντά. Μια τέτοια επιλογή είναι και το Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό.

Στο παραθαλάσσιο αυτό χωριό της Δυτικής Αττικής στις νότιες ακτές του Κόλπου Αλκυονίδων θα βρεθείτε μετρώντας 66 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα και περίπου 1,5 ώρα. Εκεί σας περιμένει και η προστατευμένη από ανέμους παραλία Προσήλι, με μπόλικα αρμυρίκια, χοντροκομμένη άμμο, με αρκετό πράσινο τριγύρω, που δίνει την αίσθηση μακρινής απόδρασης. 

Θεόφιλος Μπάμπουλης/PointofView
Αν την επισκεφτείτε από νωρίς και κάποια καθημερινή, θα την απολαύσετε σίγουρα καλύτερα, μακριά από τον κόσμο που την προτιμά τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο, αν θέλετε την ησυχία σας, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς τα βραχάκια στα δεξιά της παραλίας.

Κι αφού τελειώσετε το μπάνιο σας, μπορείτε να επισκεφτείτε το φρούριο των Αιγοσθένων στο Πόρτο Γερμενό, στα 450 μέτρα από τη θάλασσα, ή να απολαύσετε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες της περιοχής.

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.