Τουρ στη Μεσσηνία: Οι στάσεις που σας προτείνουμε

methoni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Ένα roadtrip στη Μεσσηνία πάντα έχει πολλά να δώσει, από παραλίες και φαγητό, μέχρι διασκέδαση, εμπειρίες και φιλικούς ανθρώπους. Αν, όμως, πρέπει να διαλέξουμε highlights από το φετινό καλοκαίρι, σας προτείνουμε τα παρακάτω.

Μπάνιο στη Σαπιέντζα
Όπου κι αν βρίσκεστε στη Μεσσηνία, η Σαπιέντζα πρέπει να μπει οπωσδήποτε στην ατζέντα σας. Πρόκειται για ένα νησάκι σε σχήμα καρδιάς, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της νοτιοδυτικής ακτής, απέναντι από τη Μεθώνη, με κρυστάλλινα νερά που θυμίζουν Ελαφόνησο. Η παραλία Άμμος που θα σας αφήσει το καραβάκι (15 ευρώ το άτομο μετ’ επιστροφής) είναι μικρή, με το δάσος να απλώνεται από πίσω και παρά τη hot season, χωρίς πολυκοσμία. Μπορείτε να προσεγγίσετε και με ενοικίαση μικρού σκάφους με ή χωρίς καπετάνιο από το Methoni Boats ή να κάνετε την ολοκληρωμένη ξενάγηση με το Fishing Tourism Alexandros και να ανακαλύψετε μεταξύ άλλων τα ναυάγια των κιόνων και των λίθινων σαρκοφάγων.  

Φυσικό σπα στη Γλώσσα
Μέχρι τη Βοϊδοκοιλιά θα φτάσετε, θέλετε δεν θέλετε, αν βρεθείτε στη Μεσσηνία, καθώς αποτελεί την πιο διάσημη παραλία του νομού σε Ελλάδα και εξωτερικό -με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε αριθμό λουόμενων- ενταγμένη και στο Δίκτυο Natura 2000. Αν, ωστόσο, η πληθώρα ομπρέλας και οι ορδές κόσμου σας αποκαρδιώσουν, προτού φτάσετε στην παραλία, στρίψτε δεξιά και ακολουθήστε το μονοπάτι που θα σας βγάλει στην παραλία της Γλώσσας. Εκεί, πετάξτε το μαγιό σας, μιας και η παραλία είναι γυμνιστών, γνωριστείτε με τους... θαμώνες της παραλίας, φτιάξτε μαζί τους άργιλο και απλώστε τον σε όλο σας το σώμα. Η παραλία είναι πολύ ήσυχη, απάνεμη, με μικρές διαμορφωμένες «πισίνες» που έχουν οριοθετηθεί με πέτρες από τους ανθρώπους που την επισκέπτονται τα τελευταία 20 χρόνια. Μια πραγματική ευκαιρία για χαλάρωση, σε φυσικό σπα, δώρο της φύσης, χωρίς... λυπητερή στο τέλος.

Φωτιά στα σαββατόβραδα στη Disco Romanos
Καρεκλάδες προηγούμενων δεκαετιών, στη Μεσσηνία έχετε το δικό σας σποτ, μια από τις πιο όμορφες, καλοκαιρινές ντίσκο που έχουμε βρεθεί ποτέ. Καθαρόαιμη ντίσκο '70s και '80s μέχρι περίπου τις 2 π.μ., όπου στη συνέχεια το πρόγραμμα εκσυγχρονίζεται με πιο φρέσκα tracks, καθαρά ποτά, κρυστάλλινος ήχος, υπέροχος ανοιχτός χώρος και πολύ φιλικό προσωπικό. Βάλτε την παγέτα σας, ξεσκονίστε χορευτικές κινήσεις και ακολουθήστε ταμπέλες προς Ρωμανό.  

Ηλιοβασίλεμα στο Πετροχώρι
Οι ρομαντικές ψυχές, στη Δύση του ηλίου κατευθυνθείτε προς το Πετροχώρι, για να δείτε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της περιοχής. Το beach Bar «Αμμοθίνες» θα συνοδέψει την εμπειρία με την ανάλογη μουσική την ώρα της Δύσης κι εσείς θα έχετε αρκετό χρόνο να γεμίσετε το Instagram με #nofilter φωτογραφίες.   

pylos-nestor.gr
Επίσκεψη σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο στο Χαρακοπιό
Βρίσκεστε στη γη της ελιάς, οπότε θα πρέπει να μπει κι αυτή στο πλάνο σας, πέρα από τη χωριάτικη. Μια ωραία εμπειρία είναι το παραδοσιακό ελαιοτριβείο στο Χαρακοπιό, το οποίο είναι επισκέψιμο και λειτουργεί ως μουσείο, με σκοπό την προβολή της παραγωγής ελαιολάδου.

Στάσεις για φαγητό
Νηστικό αρκούδι ούτε χορεύει, ούτε κολυμπάει, ούτε ηλιοβασιλέματα βλέπει, γι’ αυτό φροντίστε να γεμίσετε καλά το πιάτο σας με τις λιχουδιές της περιοχής. Δοκιμάστε ριγανάδα στην ταβέρνα «Όπως Παλιά» σε μια ωραία πλατεία με μουριές στο Πετροχώρι, βρείτε το τραπέζι σας στη Γαλάζια Ακτή στο Πεταλίδι για πλούσια χωριάτικη και τηγανητό καλαμαράκι, περάστε από το χωριό Βλάσης και απολαύστε κρεατικά στις παραδοσιακές πλαστικές καρέκλες στην πλατεία του, όπου συγκεντρώνεται όλο το (μικρό) χωριό και απολαύστε γαριδομακαρονάδα και κολοκυθοκεφτέδες στην ταβέρνα «Νίκος» στη Μεθώνη, μετά τα μακροβούτια σας στη Σαπιέντζα. Στη Γιάλοβα, που θα κάνετε οπωσδήποτε τη βόλτα σας στην περατζάδα, μην παραλείψετε να κλείσετε τραπέζι στο βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Anama, για προσεγμένη δημιουργική ελληνική κουζίνα με την υπογραφή του σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]