3 παραμυθένια μέρη στον κόσμο που πρέπει να βάλετε στην ταξιδιωτική σας λίστα

Jiufentaiwan
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Μπορεί η φανταστική Ψίμυθος να έχει κατακλίσει τα social media χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα, ωστόσο υπάρχουν μέρη που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: υπάρχουν, αλλά μοιάζουν βγαλμένα από τη φαντασία.

Jiufen, Ταϊβάν
Στο μαγικό αυτό μέρος θα νιώσετε πολύ εύκολα ότι έχετε βγει από τη σφαίρα της πραγματικότητας κι έχετε μπει στη σφαίρα της φαντασίας, περιπλανώμενοι κάτω από τα λαμπερά κόκκινα φανάρια. Πέρα από την ατμόσφαιρά του, το ιδιαίτερο αυτό το ορεινό χωριό έξω από την Ταϊπέι είναι ξακουστό και για το φαγητό του, με μερικά από τα καλύτερα street food στην Ταϊβάν. Οι λαχταριστές μυρωδιές της οδού Jishan σας προσκαλούν να δοκιμάσετε τα πάντα, από κινέζικα αυγά τσαγιού (βρασμένα αυγά που ξαναβράζονται σε τσάι ή σάλτσες και μπαχαρικά) μέχρι ψητά σαλιγκάρια και τα περίφημα παγωτά με φιστίκια. Προετοιμαστείτε να ανεβείτε πολλές απότομες σκάλες μέσα από την ινσταγκραμική παλιά πόλη και στη συνέχεια να εγκατασταθείτε στο όμορφο A-Mei Tea House για ξεκούραση. Αυτό το καλυμμένο με αμπέλια κτίριο σερβίρει τσάι και σνακ σε στον τελευταίο όροφο με εκπληκτική θέα στην κοντινή ακτογραμμή.

Νησί Skye, Σκωτία
Θα σκεφτόταν κανείς ότι ένα μέρος που ονομάζεται «Isle of Skye» μάλλον είναι φανταστικό ή μαγεμένο, αλλά το νησί σε σχήμα φτερούγας στη Σκωτία είναι πάρα πολύ πραγματικό και τα παραμυθένια τοπία του είναι γεμάτα λαογραφία. Το Fairy Glen, το οποίο μοιάζει με την ορεινή ύπαιθρο της Σκωτίας σε μικρογραφία, είναι το κατάλληλο μέρος για διαλογισμό και είναι ακριβώς το είδος του τόπου που μοιάζει σαν να φιλοξενεί νεράιδες. Στη συνέχεια, περπατήστε μέχρι τις όμορφες Fairy Pools στους πρόποδες των βουνών Black Cuillins. Ανεβαίνοντας σε σκαλοπάτια κατά μήκος της διαδρομής, θα φτάσετε σε μια σειρά από καταρράκτες και εκπληκτικά καθαρές βάθρες-πισίνες, όπου μπορείτε να ανταμείψετε τον εαυτό σας με ένα μπάνιο σε παγωμένο, αναζωογονητικό νερό. Ολοκληρώστε το ταξίδι σας με μια επίσκεψη στο The Old Man of Storr - έναν προεξέχοντα βραχώδη σχηματισμό που λέγεται ότι είναι ο αντίχειρας ενός προ πολλού νεκρού γίγαντα που είναι θαμμένος εκεί. Αξιοποιήστε στο έπακρο την επίσκεψή σας στο Isle of Skye και μιλήστε με τους ντόπιους για να δείτε όλα τα κρυμμένα μέρη και να μάθετε όλες τις λαϊκές ιστορίες.

Κάστρο Neuschwanstein, Γερμανία
Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου, με τους πύργους και τους πυργίσκους του να φτάνουν στον… ουρανό και με φόντο τις μαγευτικές Βαυαρικές Άλπεις, το Κάστρο Neuschwanstein μοιάζει με εικονογράφηση παραμυθιού που ζωντανεύει. Ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β' της Βαυαρίας παρήγγειλε το 1868 το πολυτελές κάστρο για να γίνει το μελλοντικό του σπίτι, αλλά ο πρόωρος θάνατός του σήμαινε ότι δεν είδε ποτέ το φιλόδοξο έργο να ολοκληρώνεται. Σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κάστρα στον κόσμο, και μάλιστα είναι αυτό που αποτέλεσε έμπνευση για το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στη Disneyland. Περιηγηθείτε στα περίτεχνα διακοσμημένα και πλούσια χρωματιστά δωμάτια του κάστρου, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης αίθουσας του θρόνου και της κρεβατοκάμαρας του βασιλιά. Και ενώ πρόκειται για ένα δημοφιλές σημείο, αξίζει πραγματικά να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο και κόπο για να πεζοπορήσετε στην κοντινή πλαγιά του λόφου μέχρι τη γέφυρα Mary, όπου μπορείτε να θαυμάσετε την ανεμπόδιστη θέα ολόκληρου του κάστρου σε όλο του το μεγαλείο.