Τα κορυφαία ταξίδια για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο

podosfairo-gipedo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Λάτρεις της μπάλας μαζευτείτε και οργανώστε ταξίδι σε προορισμούς που θα βρείτε πολλούς ομοϊδεάτες σας.

Τα city breaks, δηλαδή οι αποδράσεις σε πόλεις, φαίνεται να έχουν ξεπεράσει σε ζήτηση τις διακοπές σε παραλίες, σύμφωνα με την ABTA – The Travel Association, καθιστώντας τα το πιο δημοφιλές είδος απόδρασης. Προσθέστε σε αυτό και τα εγχώρια ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη που ξεκινούν και καταλαβαίνετε ότι πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι ετοιμάζονται για ταξίδια.

Με βάση αυτό, το Live Football Tickets συγκέντρωσε δεδομένα σχετικά με τα καλύτερα city breaks Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, αναλύοντας παράγοντες όπως τον αριθμό των μεγάλων σταδίων, το μέσο κόστος ενός γεύματος και μιας μπίρας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.  

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η Πορτογαλία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα, με τη Λισαβόνα και το Πόρτο να κατατάσσονται ως η πρώτη και η δεύτερη καλύτερη πόλη για ποδοσφαιρόφιλους, με σκορ 8,99 και 8,40 αντίστοιχα. Η Λισαβόνα διαθέτει δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, την Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ, καθώς και το Estádio do Benfica tours & museum. Με το μέσο κόστος μεταφοράς να είναι μόλις 1,99 ευρώ, οι φίλαθλοι μπορούν να μετακινηθούν στην πόλη σε πολύ καλή τιμή, καθώς και να απολαύσουν μια μπύρα με μόλις 2,99 ευρώ κατά μέσο όρο. Στη 2η θέση, το Πόρτο αποτελεί μια ζωντανή πόλη, όπου οι φίλαθλοι μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα 3 πιάτων για 2 άτομα με μόλις 44,45 € κατά μέσο όρο, τη χαμηλότερη τιμή στο top 10. Η πόλη φιλοξενεί το Estádio do Dragão tours & museum, καθώς και την ποδοσφαιρική ομάδα FC Porto, και οι οπαδοί φαίνεται ότι θα απολαύσουν ένα υπέροχο city break στο Πόρτο.

Η Μαδρίτη της Ισπανίας κατατάσσεται στην τρίτη θέση, με βαθμολογία 8,31/10. Διαθέτοντας δημοφιλή ποδοσφαιρικά αξιοθέατα, όπως το στάδιο και το μουσείο Santiago Bernabeu και το Εθνικό Ισπανικό Μουσείο Ποδοσφαίρου, η Μαδρίτη είναι μια εξαιρετική απόδραση για τους ποδοσφαιρόφιλους. Ενώ βρίσκονται στη Μαδρίτη, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη μετακίνηση στην πόλη με μόλις 1,49 ευρώ κατά μέσο όρο, μία από τις φθηνότερες τιμές μεταφοράς στο top 10.

Ο Stefan Balkenende από το Live Football Tickets, παρέχει σχόλια σχετικά με τη σημασία των ταξιδιών πόλης για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου και τη ζωντανή ποδοσφαιρική σκηνή σε αυτές τις πόλεις: «Εκτός από το να παρακολουθούν την ποδοσφαιρική τους ομάδα να παίζει, οι οπαδοί λατρεύουν να απολαμβάνουν την ιστορία και τον πολιτισμό των ομάδων τους. Από τα μουσεία και τις ξεναγήσεις στα γήπεδα, μέχρι τους τοπικούς οπαδούς και τις παμπ, όλες αυτές οι πτυχές μπορούν να συμβάλλουν σε ένα απολαυστικό ποδοσφαιρικό city break».

«Το ποδόσφαιρο χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην πορτογαλική κουλτούρα και δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπουμε τη Λισαβόνα να βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς φιλοξενεί δύο μεγάλες ομάδες, την Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ, μαζί με την Πόρτο στη δεύτερη θέση, με την Πόρτο να είναι η δεύτερη πιο παρασημοφορημένη ομάδα στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Ισπανικές πόλεις όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη βρίσκονται επίσης στην πρώτη 5άδα, με την ποδοσφαιρική σκηνή της Ισπανίας να είναι τόσο ζωντανή και πλούσια όσο και η ίδια η ισπανική κουλτούρα. Πιο πέρα στην πρώτη δεκάδα, βλέπουμε μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη, το Παρίσι και το Μάντσεστερ. Η ποδοσφαιρική σκηνή του Μάντσεστερ είναι πλούσια με 4 μεγάλα γήπεδα, έδρα των αντιπάλων Man City και Man United, και οι επισκέπτες μπορούν να μετακινηθούν με μόλις 2,37 ευρώ κατά μέσο όρο».

Η κορυφαία δεκάδα, όπως διαμορφώθηκε, είναι η εξής:
Πόλεις     |   Κόστος γεύματος για 2 | Μέσο κόστος μπίρας |  Μεγάλα στάδια
Λισαβόνα     €49.96                               €2.99                               4
Πόρτο          €44.45                                €2.49                              2
Μαδρίτη       €59.94                                €3.49                              2
Βαρκελώνη  €59.94                                €3.49                              3
Ρώμη           €64.92                                €4.59                              2
Παρίσι          €69.92                                €6.99                              8
Μάντσεστερ €71.26                                €5.93                              4
Βερολίνο      €69.92                                €4.48                              3
Γλασκώβη    €74.83                                €5.34                              4
Ρότερνταμ    €69.92                                €4.98                              3