Ταξίδι στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας

mukonos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Το Travel + Leisure τα ξεχώρισε και προτείνει στους αναγνώστες του. Εσείς, συμφωνείτε;

Μύκονoς
Το δημοφιλές κυκλαδίτικο νησί μπορεί να φημίζεται για ολονύχτια πάρτι στην παραλία, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πανέμορφες παραλίες και ιστορικά μνημεία σας περιμένουν για να σας εντυπωσιάσουν, με τους Κάτω Μύλους, μια σειρά από τεράστιους ανεμόμυλους που χτίστηκαν από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα, να ξεχωρίζουν. Αποτελεί σίγουρα ένα από τα αγαπημένα νησιά των τουριστών και από τα πιο γνωστά των Κυκλάδων σε όλο τον κόσμο.

Γύθειο
Το παραθαλάσσιο Γύθειo στον νότο της Πελοποννήσου είναι ομολογουμένως ήσυχο και μακράν ένα από τα καλύτερα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε όταν θέλετε να ξεφύγετε από τα πάντα. Γεμάτο πολύχρωμα σπίτια και παραλίες με χρυσή άμμο, το Γύθειo είναι επίσης αγαπητό για τις θαλάσσιες χελώνες που έρχονται και γεννούν τα αυγά τους στις αρχές Ιουλίου.

Σίφνoς
Η Σίφνος είναι ένα «συμμαζεμένο» νησί, γνωστό για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα και γεμάτο με τόσες πολλές παραλίες που πάντα θα βρείτε μέρος να απλώσετε την ψάθα σας, ακόμη και μέσα στον Αύγουστο. Η νυχτερινή ζωή δεν του λείπει, ωστόσο μπορεί να ικανοποιήσει και αυτούς που θέλουν να ξεκουραστούν μακριά από αλκοόλ και δυνατή μουσική.

Kέρκυρα
Ιταλία και Ελλάδα σε μία απόδραση μπορεί να σας εγγυηθεί ενδεχομένως μόνο η Κέρκυρα, η οποία έχει ένα συνονθύλευμα επιρροών τόσο στην αρχιτεκτονική, όσο και στον τρόπο ζωής. Και φυσικά παραλίες με υπέροχα νερά, που έχουν κερδίσει παγκόσμια φήμη, όπως το Canal D’ Amour.

Αθήνα
Η πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα του Travel+Leisure, το οποίο την προτείνει για τουλάχιστον 1-2 ημέρες εξερεύνησης. Τα δημοφιλή αξιοθέατα όπως η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, αλλά και πιο μοντέρνες γειτονιές όπως τα μποέμ Εξάρχεια είναι μέσα στις προτάσεις του.

Μήλος
Ιδανική για την απόλυτη ξεκούραση και χαλάρωση και ταυτόχρονα για τις άπειρες επιλογές για μπάνιο, η Μήλoς έχει βρεθεί σε πολλές λίστες με τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας. Το T+L την προτείνει για τις παραλίες της ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους, για χταποδάκι στα εστιατόρια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί και για ήσυχα βράδια πίνοντας τοπικό κρασί και βλέποντας τον ήλιο να βυθίζεται στα γαλαζοπράσινα νερά.

Δελφoί
Οι λάτρεις της ιστορίας λατρεύουν την πόλη των Δελφών, που βρίσκεται περίπου 2,5 ώρες βορειοδυτικά της Αθήνας. Το Μαντείο των Δελφών, άλλωστε, είναι σημαντικό highlight για το οποίο ταξίδευαν άνθρωποι από όλη τη Μεσόγειο για να το δουν. Εδώ, μπορείτε να εξερευνήσετε και τα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα, μαζί με πολλά αρχαία θέατρα και στάδια που διατηρήθηκαν μέσα στις χιλιετίες.

Eπίδαυρος
Στο βορειοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, η Επίδαυρος είναι must see για τους λάτρεις της ιστορίας και του θεάτρου. Η επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρό της, που χτίστηκε τον τέταρτο αιώνα π.Χ. προς τιμήν του θεού της ιατρικής, Ασκληπιού, αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς, που θέλουν να δουν έστω μια παράσταση στη ζωή τους εκεί.

Nαύπλιο
Στα 35 λεπτά οδικώς από την Επίδαυρο θα βρεθείτε και στο Ναύπλιο, όπου ο μύθος πίσω από την πόλη λέει ότι ιδρύθηκε από τον Ναύπλιο, τον γιο του Ποσειδώνα. Σήμερα, είναι μια πόλη γεμάτη με αρχαία αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων μνημείων και κάστρων, με τη μεγάλη της πλατεία, τις παραλίες και τις πολλές επιλογές για φαγητό.

Xαλκιδική
Ανεβαίνοντας βόρεια, στη Χαλκιδική θα βρείτε αποχρώσεις του μπλε που δεν γνωρίζατε ποτέ ότι υπάρχουν, με μαλακή άμμο και υπέροχη φύση. Στο πρώτο πόδι σας περιμένει πιο έντονη ζωή, στη Σιθωνία πιο ηρεμία και φύση, ενώ στο τρίτο πόδι, το Άγιον Όρος στέκει αγέρωχο.

Μετέωρα
Για απίστευτη θέα που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας, τα Μετέωρα είναι ένας τόπος που πρέπει να δείτε σε ένα από τα επόμενα ταξίδια σας. Όπως είναι γνωστό, η περιοχή αποτελείται από τεράστιους βραχώδεις σχηματισμούς που μοιάζουν να φτάνουν μέχρι τον ουρανό. Στο εσωτερικό των πανέμορφων σχηματισμών βρίσκονται μοναστήρια, ενώ ολόκληρη η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή της UNESCO.

Κεφαλονιά
Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και το έκτο μεγαλύτερο της Ελλάδας έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες, με τον Μύρτο να είναι γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο για τα γαλάζια του νερά και το ονειρεμένο τοπίο. Η πανέμορφη Άσος είναι μια στάση που πρέπει να κάνετε, όπως και το Φισκάρδο, ενώ χρόνο πρέπει να αφιερώσετε και στα σπήλαιά της, όπως το σπήλαιο Δρογκαράτη κοντά στη Σάμη, που θεωρείται από τα καταλληλότερα σπήλαια στην Ελλάδα για σπηλαιοθεραπεία, αλλά και την υπόγεια Λίμνη Μελισσάνη, το πανέμορφο αυτό λιμνοσπήλαιο που θα σας ενθουσιάσει.

Θεσσαλονίκη
Η συμπρωτεύουσα περιγράφεται στο δημοσίευμα ως πόλη-λιμάνι γεμάτο με ιστορικά αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος και η Αψίδα του Γαλερίου. Δεν λείπουν τα εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και μουσεία σύγχρονης τέχνης, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικού Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που θα σας εμπνεύσουν.

Μεσολόγγι
Απολαύστε μια διαφορετική θέα στη θάλασσα στο Μεσολόγγι, που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ελλάδας, δύο ώρες και 45 λεπτά οδικώς από την Αθήνα. Το Μεσoλόγγι έχει θέα τη λιμνοθάλασσα, με πολλούς που ζουν εδώ να εξακολουθούν να ζουν από το ψάρεμα. Και παρόλο που η πόλη έχει μεγάλη ιστορική σημασία λόγω της Εξόδου του Μεσολογγίου στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, εξακολουθεί να είναι ένα μικρό στολίδι για τους διεθνείς τουρίστες.

Αρχαία Ολυμπία
Άλλη μια ιστορική στάση είναι κι αυτή στην Ολυμπία, η οποία βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου και ήταν ο τόπος διεξαγωγής των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, το 776 π.Χ., δηλαδή πριν από 2.700 χρόνια. Εκεί θα δείτε το αρχαίο στάδιο και τους ναούς του Δία και της Ήρας, σε ένα μαγικό ταξίδι στην αρχαιότητα.