3 μαγικά μέρη στις Κυκλάδες που ήδη αναπολούμε

ano-suros
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Έχουν υπέροχη θέα, ονειρική ατμόσφαιρα και πρέπει να μπουν στη bucket list σας οπωσδήποτε.

Τώρα που ο Αύγουστος πέρασε και έχουμε ήδη αρχίσει να αναπολούμε τα πανέμορφα μέρη στα νησιά της Ελλάδας, που με την κοσμοσυρροή δεν μπορούμε πλέον να εκτιμήσουμε, «πεταγόμαστε» νοερά σε 3 αγαπημένα σημεία που ίσως τώρα να είναι η καλύτερη εποχή να επισκεφτείτε.

Άνω Σύρος
Στη βασίλισσα των Κυκλάδων, αυτή που φιλοξενεί και την πρωτεύουσά τους, την Ερμούπολη, η Άνω Σύρος είναι ένας μαγικός οικισμός που πρέπει να δείτε και να περπατήσετε για να αντιληφθείτε την ομορφιά του νησιού. Πρόκειται για έναν μεσαιωνικό οικισμό χτισμένο πάνω σε βράχια, ο οποίος αποτελεί φυσικό φρούριο, όπου σώζονται ακόμη πύλες του παλιού κάστρου. Μικρά και στενά πλακόστρωτα δρομάκια, σπίτια με τοίχους που αποτελούν φυσική οχύρωση θα σας εντυπωσιάσουν στη βόλτα σας, στην οποία θα βρείτε και το αναπαλαιωμένο σπίτι που στεγάζει το μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη, αλλά και την πλατεία που φέρει το όνομά του. Και φυσικά, όλη η ατμόσφαιρα και η θέα από εκεί ψηλά θα σας συγκλονίσει.

Κάλαμος, Ανάφη
Ίσως το μοναδικό «δύσκολο» task όποιου επισκεφτεί την Ανάφη, είναι η πεζοπορία στον βράχο του Καλάμου, ενός μονόλιθου στα ανατολικά του νησιού, που αποτελεί και ορόσημο και φτάνει στα 461 μέτρα. Ενώ το μικρό νησί είναι γενικότερα εύκολο να το γυρίσετε, με μικρές διαδρομές και πολύ συμμαζεμένο, λάτρεις της πεζοπορίας (και μη) αφήνουν λίγο την ξεκούραση και πεζοπορούν στο μονοπάτι για κάτι περισσότερο από 1 ώρα, προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή, εκεί που βρίσκεται και το μοναστήρι της Παναγιάς της Καλαμιώτισσας, και να θαυμάσουν την απίστευτη θέα από εκεί. Η καλύτερη ώρα για να απολαύσετε το θέαμα είναι η Ανατολή, που σημαίνει ότι είτε θα ξυπνήσετε αξημέρωτα, είτε θα κατασκηνώσετε εκεί από το βράδυ, προκειμένου να είστε ήδη εκεί όταν ο ήλιος ανατείλει. Το αφήνουμε πάνω σας. 

Κάστρο, Σίφνος
Το Κάστρο της Σίφνου είναι ο ωραιότερος και πιο ιδιαίτερος οικισμός του νησιού, με υπέροχη θέα και εντελώς δικό του χαρακτήρα. Είναι χτισμένο πάνω στην αρχαία πρωτεύουσα του νησιού και είναι σίγουρα από τα σημεία που θα σας αναφέρουν όλοι πρώτο για να επισκεφτείτε στο νησί. Στενά σοκάκια, γραφικά δρομάκια, πλακόστρωτα, καμάρες, αυλές και φυσικά υπέροχη θέα για ρομαντζάδα, σε ένα φρουριακής αρχιτεκτονικής περιβάλλον. Εκεί που υπάρχει θέα, υπάρχει και η δυνατότητα να καθίσετε για ποτό, με must στάση τον «Κουβανό» (Kavos Sunrise), όπου θα μπλεχτείτε κάπου ανάμεσα σε Κούβα και Σίφνο, με κουβανέζικα tunes, ρούμι να ρέει σε οικονομικές τιμές και τον ιδιοκτήτη να τραβάει τις εντυπώσεις στο εσωτερικό του μαγαζιού με τις μαεστρίες του.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]