Μέζαπος Λακωνίας: To γραφικό ψαροχώρι με τα γαλαζοπράσινα νερά

mezapos-lakonias
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Κατεβαίνουμε στη Λακωνία για λίγο καλοκαίρι ακόμα, σε ένα μανιάτικο σποτ με το δικό του αέρα, όπως μας το παρουσιάζει ο Θεόφιλος Μπάμπουλης με το drone του.

Στα νότια της Αρεόπολης, στον ομώνυμο όρμο της χερσονήσου Τηγάνι, σε μια βραχώδη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, ο Μέζαπος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι που ίσως δεν έχετε ξανακούσει, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να γνωρίσετε.

Βρίσκεται κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο και σήμα κατατεθέν του είναι τα γαλαζοπράσινα νερά, τα βραχώδη τοπία και τα πετρόχτιστα σπίτια του, όπως άλλωστε είναι και η γενικότερη εικόνα της Λακωνικής Μάνης.

Το χωριό είναι ήσυχο, ιδανικό για χαλάρωση, αλλά και ως ορμητήριο για εξερεύνηση της αυθεντικής μανιάτικης κουλτούρας. Μην σας αποθαρρύνει το μικρό του μέγεθος, καθώς τριγύρω θα βρείτε πανέμορφες παραλίες, όπως επίσης και προσβάσιμες θαλάσσιες σπηλιές, ενώ έχει πολλές πειρατικές ιστορίες να σας διηγηθεί. Μια από τις πιο γνωστές αφορά τον πειρατή Νικολό Σάσσαρη, έναν διαβόητο πειρατή που χρησιμοποιούσε την περιοχή του Μεζάπου ως βάση για τις επιδρομές του. Τα βραχώδη και απομονωμένα παράλια της Μάνης προσέφεραν ιδανικά καταφύγια για πειρατές όπως ο Νικολό, για επίθεση σε εμπορικά πλοία. Αυτές οι ιστορίες είναι μέρος της πλούσιας ιστορίας της Μάνης και έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην τοπική παράδοση.

Πέρα από την πειρατική ιστορία του, το χωριό αποτελεί μια κρυφή γωνιά για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ήσυχες διακοπές μακριά από την πολυκοσμία, με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά τοπικά φαγητά. Το boutique hotel 4* Ippola είναι ιδανικό για διαμονή στην περιοχή, αλλά και για να απολαύσετε μεσογειακή κουζίνα με τοπικά προϊόντα στο εστιατόριό του.  

Σε κοντινή απόσταση, εκτός από την Αρεόπολη, είναι και ο Γερολιμένας, οπότε μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στον Μέζαπο και με τουρ στην πανέμορφη και «άγρια» Λακωνική Μάνη, που αυτή την εποχή είναι σαν όνειρο.
 

Ο Θεόφιλος Μπάμπουλης, μέσα από το κανάλι του Point of View στο youtube μας βοηθά να απολαύσουμε όμορφα μέρη από ψηλά, ανακαλύπτοντάς το μεγαλείο τους από μια διαφορετική οπτική.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]