Το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort στη Ρόδο κρατά το καλοκαίρι ζωντανό και τον Οκτώβριο

elissa-resort-ella HEINZ TROLL
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Η καλύτερη εποχή για slow living διακοπές είναι τώρα και η Ρόδος έρχεται για μια ακόμη φορά να το επιβεβαιώσει κατά τη γνωστή αισώπειο φράση, με αρωγό το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort, που υπόσχεται να σφραγίσει το καλοκαίρι με πολυτέλεια, χαλάρωση και γαστρονομικά «κεντήματα». Ιδού, λοιπόν.

Στην Ελλάδα έχουμε μια άτυπη συμφωνία το καλοκαίρι να κρατάει 2 εποχές, με την καλύτερη φάση του να είναι το sequel, όταν τα 40άρια του θερμομέτρου μας έχουν αποχαιρετήσει, οι κατεργάρηδες βρίσκονται στους πάγκους τους και όλες οι ομορφιές των νησιών και των παραθαλάσσιων περιοχών αναδύονται και πάλι ξεκάθαρα, απαλλαγμένες από την τουριστική λαίλαπα του Αυγούστου. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο επισκεφτήκαμε πριν λίγες ημέρες -και συγκεκριμένα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27/9- τη Ρόδο, το νησί των Ιπποτών, που το εξάμηνο της φετινής τουριστικής περιόδου υποδέχτηκε 2 εκατομμύρια τουρίστες, συνεχίζοντας δυναμικά και τον Σεπτέμβριο. Οι τουρίστες από το εξωτερικό, άλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι η εποχή αυτή έχει τη δική της γλυκύτητα, τόσο σε θερμοκρασίες, όσο και σε τιμές και πλήθος τουριστών, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν στο νησί αυτή την εποχή.

Ορμητήριό μας ήταν για 3 ημέρες το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort των Ella Resorts, η adults-only πρόταση για ζευγάρια και παρέες, δίπλα από το πιο οικογενειακό Helea resort, το οποίο υπόσχεται έναν συνδυασμό πολυτέλειας και ηρεμίας, τόσο μέσα από τη γήινη διακόσμησή του, όσο και μέσα από την εκπληκτική του θέα στις πολλαπλές αποχρώσεις του γαλάζιου. Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, λοιπόν, που η σεζόν τελειώνει, δείτε τι σας περιμένει ή ξεκινήστε να οργανώνετε την ατζέντα σας για το επόμενο καλοκαίρι.

HEINZ TROLL
Μινιμαλισμός, ιδιωτικότητα, βιωσιμότητα και χαλαροί ρυθμοί
Προτού μπείτε για τα καλά στους ρυθμούς της νέας σεζόν, στο Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort θα κάνετε την τέλεια παύση για μια slow-living εμπειρία, στο κατάλληλο περιβάλλον. Μεταξύ των Deluxe Rooms (22-25 τ.μ.) με τη θάλασσα στον ορίζοντα, με τους απαλούς τόνους και τη μοντέρνα αισθητική με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, των Junior Suites (32-36 τ.μ.) με ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα και καθιστικό και των Open Plan Suites (41 τ.μ. και 55 τ.μ.) με άμεση πρόσβαση στην πισίνα αλλά και με ιδιωτική σάουνα αντίστοιχα των τετραγωνικών και τα Water Bungalows (56 τ.μ.) με ιδιωτική πισίνα και υπαίθριο χώρο, θα βρείτε αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για το autumn break σας.
Heinz Troll Photoraphy
Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι πολύ εύκολη, ωστόσο μπορείτε να κάνετε τα μακροβούτια σας με περισσότερη ησυχία, σε μια από τις 11 πισίνες του resort με φρέσκο νερό, ατενίζοντας τη θάλασσα από μακριά. Οι πιο δραστήριοι περάστε μια βόλτα από το πολύ προσεγμένο γυμναστήριο με τον σύγχρονο εξοπλισμό για να μην χάσετε το ρυθμό σας ή χαλαρώστε ακόμη περισσότερο στο spa, όπου σας περιμένουν μασάζ και θεραπείες με βάση τις ανάγκες σας, θερμαινόμενη πισίνα, steam room, σάουνα 80 και 45 βαθμών, χαμάμ, αλλά και experience shower με εναλλασσόμενα εφέ και θερμοκρασίες στο νερό. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι στο Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort, όπως και σε όλα τα Ella Resorts, η βιωσιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτη, με πρακτικές που μειώνουν τα απόβλητα, τις τοξίνες και το πλαστικό, διασφαλίζοντας ότι είναι ενεργειακά αποδοτικό, ακολουθώντας βιοκλιματικό σχεδιασμό και αξιοποιώντας τη φυσική ψύξη, το ηλιακό φως, το νερό της βροχής.

HEINZ TROLL
Μεσόγειος, Ασία, Ρόδος στο πιάτο και Κτήμα Άλφα στο ποτήρι
Ανάμεσα στα 4 εστιατόρια του Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort, το Street Food Hub του και τα 3 bar του, υπάρχει μια γαστρονομική επιλογή για όλες τις ώρες και ορέξεις. Με την υπογραφή του Michelin-άτου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, θα πάρετε εγγυημένα μια γεύση από Μεσόγειο με ελληνικούς τόνους, αλλά και έθνικ στοιχεία, από φρέσκες πρώτες ύλες και με την απολύτως δημιουργική ματιά του σεφ, από το πρωί έως το βράδυ.

Εκτός από τον μπουφέ πρωινού στο Fanes (που ξεκινάει από τις 6.30 με limited selection για τις πολύ πρωινές αναχωρήσεις, συνεχίζει μέχρι τις 10,30 κι έπειτα έχει late breakfast buffet Μέχρι τις 11.00), στο Masari ο σεφ έχει ετοιμάσει μια διαφορετική εμπειρία για το πρώτο γεύμα της ημέρας. Σε trolley θα βρείτε εκλεκτά τυριά, αλλαντικά, φρούτα, αφράτα ψωμιά, σαλάτες και λαχανικά, τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με επιλογές από το à la carte μενού, όπου έχετε να επιλέξετε από πολλά πιάτα με αυγά σε διάφορες εκδοχές, scrambled tofu, χαρουπένια pancakes με φρούτα και ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσει καλά η ημέρα.

HEINZ TROLL
Στo Fourni, το à la carte Grill Restaurant του ξενοδοχείου δοκιμάσαμε τόσο φρέσκες γεύσεις, όπως ταρτάρ μαγιάτικο με καρπούζι Bloody Mary και κρέμα από αβοκάντο και λεβάντα, αλλά και καπνιστό χέλι με βλίτα στα κάρβουνα με ψητά κεράσια, αμύγδαλα και πουρέ από «καμένο» κουνουπίδι, όσο και πιο comfort, όπως τα dumplings στιφάδο με ραγού από μοσχαρίσιο μάγουλο και κρέμα παρμεζάνας, σε ένα αποτέλεσμα που παρά τα ξενόφερτα στοιχεία του, ήταν τόσο οικείο όσο ένα κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα. Φυσικά δεν λείπουν και οι επιλογές για δεινούς κρεατοφάγους, με την Pressa από Pata Negra με πουρέ πατάτας και σάλτσα πιπεριών, αλλά και το Ribeye με σάλτσα Béarnaise, λαχανικά σχάρας και μανιτάρια, όλα με το απαραίτητο pairing με κρασιά του Κτήματος Άλφα.

Στο Kavos, o σεφ διηγείται θαλασσινές περιπέτειες, μέσα από εκπληκτικούς λουκουμάδες με χταπόδι, αγιολί ψητού σκόρδου και κρέμα ταραμά, από μια υπέροχη κρεμώδη ταραμοσαλάτα με καπνιστό ελαιόλαδο, τραγανό φαγόπυρο και πέστο από αμπελόφυλλα, από αχνιστά μύδια με βούτυρο Nduja, από παραδοσιακές χυλοπίτες με αστακό, καπνιστή πιπεριά, κρέμα από γραβιέρα Πάρου και λεμονόχορτο και φυσικά από υπέροχο τρυφερό μαγιάτικο και φαγκρί. Ειδική μνεία αξίζει στα πραγματικά πεντανόστιμα tacos με χειροποίητο γύρο χοιρινό από Secreto Iberico, τζατζίκι από καπνιστό γιαούρτι και πούδρα μαύρου λεμονιού, που αν και διέκοψε το θαλασσινό ταξίδι ήταν ένα υπέροχο διάλειμμα στη στεριά, στην τραγανή ροδίτικη λαδόπιτα που συνόδεψε τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια, όπως και στο αποδομημένο γαλακτομπούρεκο αρωματισμένο με λεμονόχορτο που έδωσε μια πιο φρέσκια αίσθηση στο παραδοσιακό γλυκό, χωρίς να χάνει τον χαρακτήρα του.
HEINZ TROLL
Το Κτήμα Άλφα έδωσε κι εδώ το «παρών» ολοκληρώνοντας το γεύμα, ωστόσο αν σας ενδιαφέρει να το γνωρίσετε καλύτερα, μπορείτε να οργανώσετε μέσω του Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort γευσιγνωσία με τα κρασιά του Κτήματος, δοκιμάζοντας εκλεκτές ετικέτες, αλλά και νέα κρασιά, όπως το αφρώδες Anda Luna Vine Sparkling Rosé, το οποίο παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας. Σε αυτό το ταξίδι γευσιγνωσίας, οδηγό είχαμε τον διεθνώς αναγνωρισμένο sommelier Νικόλα Γιαννόπουλο, που μας εξήγησε λεπτομερώς το κάθε κρασί, ενώ συνοδοιπόρος μας ήταν και ο Μενέλαος Μουρελάτος, brand Ambassador του κτήματος Άλφα.

Αν θέλετε να αφήσετε για λίγο τη Μεσόγειο και να ρίξετε μια ματιά προς Ασία, με Νikkei άρωμα, το Masari είναι το place to eat στο Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort, με μενού που υπογράφει ο σεφ Θάνος Στασινός, έμπειρος γνώστης της εν λόγω κουζίνας. Υπέροχo σεβίτσε λαβράκι με γάλα τίγρη και πουρέ γλυκοπατάτας, δροσερά nigiri με φρέσκο τόνο αλλά και με λαυράκι, ρολάκια για όλα τα γούστα με γαρίδα, τόνο ή καβούρι, τηγανητά dumplings με γαρίδα και σάλτσα γλυκιάς σόγιας, γιαπωνέζικο μοσχαρίσιο σουβλάκι με σάλτσα teriyaki και πολλά ακόμη παρέλασαν στα πιάτα μας και στον ουρανίσκο μας.

Ιδού και το πήδημα
Κι αφού φάτε, τσουγκρίσετε στην υγειά σας, χαλαρώσετε στο σπα και τις πισίνες και πάτε μια βόλτα στη θάλασσα, είναι μια καλή στιγμή, χορτάτοι πλέον, να εξερευνήσετε το Νησί των Ιπποτών και το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Σας προτείνουμε:

-Να κλείσετε μια βόλτα με ιστιοπλοϊκό με την rhodessailingtours.com και τους πολύ φιλικούς skippers της, που θα σας πάνε για βουτιά -μεταξύ άλλων- μέχρι τη βραχώδη παραλία Άντονι Κουίν με τα υπέροχα νερά και θα σας δείξουν τι σημαίνει... ιστιοπλοΐα στην πράξη.

-Να κάνετε πεζοπορία στις 7 Πηγές, μέρος του Natura 2000, μια όαση στα ανατολικά της Ρόδου, όπου θα γειωθείτε και θα έρθετε σε απόλυτη επαφή με τη ροδίτικη φύση, το δάσος και το αναζωογονητικό νερό των πηγών.

-Να τριγυρίσετε στην Οδό των Ιπποτών στο πάνω μέρος της Παλιάς Πόλης και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το σημαντικότερο ίσως μνημείο της περιόδου των ιπποτών, που κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα από τους Ιωαννίτες ιππότες, καταστράφηκε σε ένα μεγάλο μέρος του κατά την κυριαρχία των Οθωμανών και επιδιορθώθηκε όταν πέρασε στο Βασίλειο της Ιταλίας. Στον πρώτο όροφο που έχει μετατραπεί σε μουσείο, θα βρείτε πολλά ψηφιδωτά από την Κω, είδη λαϊκής τέχνης από την αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα, όπλα, κοσμήματα, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής και θα νιώσετε για λίγο την ιπποτική αύρα.

-Να ανακαλύψετε την Κοιλάδα των Πεταλούδων που επίσης ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, ένα υπέροχο φυσικό καταφύγιο που φιλοξενεί το σπάνιο είδος πεταλούδας Panaxia Quadripunctaria και διασχίζεται από τον ποταμό Πελεκάνο. Μια επίσκεψη και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα σας βάλει ακόμα περισσότερο στο κλίμα.

-Να επισκεφτείτε το νοτιότερο άκρο της Ρόδου, όπου θα μαγευτείτε από το Πρασονήσι, το σημείο που το Αιγαίο συναντά τη Μεσόγειο και αναλόγως την εποχή, το τοπίο αλλάζει: Το καλοκαίρι χάρη στην άμπωτη εμφανίζεται μια στενή λωρίδα άμμου που ενώνει το Πρασονήσι με τη στεριά, ενώ το χειμώνα που το νερό ανεβαίνει, η παραλία αυτή χάνεται και το Πρασονήσι γίνεται και πάλι νησί.

-Να κάνετε μια βόλτα στο παραθαλάσσιο χωριό Στεγνά στα ανατολικά, αν θέλετε περισσότερη ηρεμία και απομόνωση από τον πολύ κόσμο. Εκεί θα βουτήξετε και στην παραλία του Αρχάγγελου που έχει και άμμο και βότσαλα και θα ζήσετε μια εντελώς διαφορετική ροδίτικη εμπειρία.

-Να γνωρίσετε τη Λίνδο, την αρχαία πόλη νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Είναι ίσως η πιο γραφική πόλη της Ρόδου, με αρχοντικά σπίτια, στενά δρομάκια και φυσικά την Ακρόπολη, πάνω από τον παραδοσιακό οικισμό, απ’ όπου μπορείτε να θαυμάσετε τον αρχαίο ναό της Λίνδίας Αθηνάς και τους καλοδιατηρημένους πύργους και να νιώσετε για λίγο την αύρα του νησιού που μας στέλνει πίσω στον Μεσαίωνα με την καλή έννοια. 

Ευχαριστούμε το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort και την Ella Resorts για τη φιλοξενία.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]