Κορυφαία resort, ξενοδοχεία και νησιά της Ελλάδας ξεχώρισε το Conde Nast Traveler

sani-resort
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Τα Readers' Choice του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler ανέδειξαν τα καλύτερα του κόσμου και μεταξύ αυτών ξεχώρισαν και τα καλύτερα της Ελλάδας.

Κάθε χρόνο, οι αξιολογήσεις των αναγνωστών του περιοδικού Conde Nast Traveler συνθέτουν την πολυαναμενόμενη λίστα του ταξιδιωτικού κόσμου. Φέτος, οι ψήφοι έφτασαν τις 575.048 με τους αναγνώστες να ψηφίζουν μεταξύ άλλων τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, τα καλύτερα resort του κόσμου, τις κορυφαίες κρουαζιέρες, τα αγαπημένα σπα, τους προορισμούς σπα, τις καλύτερες πόλεις, χώρες, αεροδρόμια κ.ο.κ.

Ανάμεσα στις βραβεύσεις βρέθηκε φυσικά και η Ελλάδα, με τους αναγνώστες να ξεχωρίζουν τα καλύτερα resort, τα καλύτερα ξενοδοχεία, όπως και τα κορυφαία νησιά της χώρας.

Όσον αφορά τα resort, στην κορυφή συναντάμε το Sani Resort στη Χαλκιδική, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνουν το Ikos Dassia της Κέρκυρας και το Porto Zante Villas & Spa της Ζάκυνθου. Στη δεκάδα βρίσκουμε και 3 ξενοδοχεία της Costa Navarino, το The Westin Resort Costa Navarino καταλαμβάνει την 5η θέση, το The Romanos, a Luxury Collection Resort στην 8η και το W Costa Navarino στην 9η θέση.

The Dolli

Στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ελλάδας, τo ΤΗΕ DOLLI, το εμβληματικό ξενοδοχείο στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας που δημιούργησε ο κορυφαίος ξενοδοχειακός όμιλος Grecotel, ψηφίζεται ως το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα και επιλέγεται ως ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία στον κόσμο, σύμφωνα με τα Condé Nast Traveller UK Readers’ Choice Awards 2024. Μεταξύ άλλων, το Katikies Santorini κατατάχθηκε στην 2η θέση στη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στην 32η με τα Καλύτερά Ξενοδοχεία στον Κόσμο, ενώ το Katikies Mykonos κατέλαβε την 7η θέση στη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους αναγνώστες του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τα κορυφαία νησιά της Ευρώπης δεν θα γινόταν να λείπουν και τα ελληνικά: Πρωτιά για την Ελλάδα κέρδισε η Πάρος και συγκαταλέχθηκε στα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης. Τα εκατομμύρια των αναγνωστών του σημαντικού ταξιδιωτικού περιοδικού την κατέταξαν στην 3η θέση και ακολουθούν η Κρήτη (4η), η Σκιάθος (5η), η Ρόδο (7η), η Ζάκυνθος (12η), η Κέρκυρα (17η) και η Σαντορίνη (18η). Παράλληλα, η χώρα μας αναδείχθηκε ανάμεσα στις 10 πιο φιλικές στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας σκορ 91.40 και κατακτώντας την 5η θέση της κατάταξης. Στην περιγραφή της Ελλάδας ως φιλική χώρα στους επισκέπτες της παραλληλίζεται η ελληνική φιλοξενία με την ελληνική οικογένεια η οποία υποδέχεται τους επισκέπτες που επιστρέφουν σαν να ήταν συγγενείς, ενώ η χώρα μας χαρακτηρίζεται ως μια χρονοκάψουλα από την αρχαιότητα με αναφορά στην Ακρόπολη, τη Δήλο και την Επίδαυρο.

Ανακαλύψτε τους νικητές του κόσμου εδώ