Απόδραση στην ορμητική Έδεσσα με τους καταρράκτες της

edessa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Ξεφεύγουμε από το αστικό τοπίο και ανεβαίνουμε βόρεια, στην πόλη του νερού, όπου το υγρό στοιχείο κλέβει τις εντυπώσεις.

Ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό τοπίο μας περιμένει 345 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και 90 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στους πρόποδες του όρους Βέρμιο, με την Έδεσσα να δίνει τον πρώτο ρόλο στο νερό της που πέφτει με ορμή, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα για μικρούς και μεγάλους -το όνομα της πόλης, άλλωστε, σημαίνει «πύργος/πόλη μες στο νερό».

Με καταπληκτική θέα στον κάμπο και πλούσια βλάστηση με αιωνόβια πλατάνια –αναπόφευκτα με το νερό που κυριαρχεί στην περιοχή- αλλά και με μεγάλη ιστορική κληρονομιά, η Έδεσσα είναι ιδανική απόδραση αυτή την εποχή, αν θέλετε να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία, ακούγοντας σε κάθε σας δραστηριότητα το νερό των καταρρακτών, που ηρεμεί και αφήνει έντονο το στοιχείο της φύσης.

Pointofview/Θεόφιλος Μπάμπουλης
Τα δάση του Βόρα κατηφορίζουν μέχρι την πόλη, ενώ ποτάμια διασχίζουν κάθε της γειτονιά. Οι καταρράκτες σχηματίζονται από τον ποταμό Εδεσσαίο ή Βόδα και πλέον έχουν απομείνει 2 μεγάλοι και ορισμένοι μικρότεροι: ο μεγάλος καταρράκτης, Κάρανος, με το νερό να πέφτει από ύψος 70 περίπου μέτρων, και ο Διπλός ή Διχαλωτός Καταρράκτης, είναι οι πιο διάσημοι της περιοχής.