Φθηνή ή ακριβή η Ελλάδα στα αεροπορικά;

aeroplano
ΤΡΙΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Στην 23η θέση βρίσκεται η Ελλάδα στη λίστα του ταξιδιωτικού site GoEuro.com με τις πιο φθηνές χώρες με βάση το κόστος αεροπορικών ναύλων.

Συγκρίνοντας το κόστος των αεροπορικών ναύλων ανάμεσα σε 51 χώρες, η χώρας μας βρέθηκε στην 23η θέση, που σημαίνει ότι δεν θεωρείται ούτε από τις ακριβές, ούτε από τις φθηνές. Πιο φθηνή χώρα θεωρείται η Ινδία (με κόστος εισιτηρίου περίπου 8 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα πτήσης), ενώ στο άλλο άκρο βρίσκεται η Φινλανδία με τιμή εισιτηρίου περίπου 105 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα πτήσης.

Την πιο «φθηνή» τριάδα ολοκληρώνουν η Μαλαισία (8,85 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα) στη δεύτερη και η Νότια Αφρική στην τρίτη θέση (9 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα πτήσης). Στην αντίπερα όχθη, τη Φινλανδία ακολουθεί η Σουηδία με κόστος εισιτηρίου περίπου 97 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα και η Λιθουανία με κόστος 90 ευρώ αντίστοιχα.

Η Ελλάδα, που στην εν λόγω λίστα βρίσκεται στην 23η θέση, μην πλησιάζοντας ούτε προς τα ακριβά, αλλά ούτε και προς τα φθηνά εισιτήρια, στη λίστα σύγκρισης των εισιτηρίων χωρών σε αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία, βρίσκεται στην 37η θέση, πλησιάζοντας προς τις ακριβότερες χώρες.