«36 ώρες στην Αθήνα» από τους New York Times

acropolis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Φαίνεται πως η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και όχι μόνο για τα όσα συμβαίνουν στην Αμφίπολη.

Εκεί που η αρχαιότητα συναντά τη σύγχρονη Ελλάδα και παρά τους κακούς οιωνούς του μνημονίου και της κρίσης, η Ελλάδα γίνεται αντικείμενο ενδιαφέροντος για την πολιτιστική της κληρονομία και τις φυσικές της ομορφιές.

«36 ώρες» ονομάζεται το βίντεο που ετοίμασαν οι New York Times, εκθειάζοντας την Αθήνα και διάφορα σημεία της, στο πλαίσιο ενός ταξιδιωτικού οδηγού για τους πιο αξιόλογους, ενδιαφέροντες, περιπετειώδεις προορισμούς που πρέπει να δει κανείς σε μια πόλη.

Ακρόπολη, Πλάκα, Λίμνη Βουλιαγμένης, κρυφές γωνιές της πόλης, παραδοσιακά σανδάλια και το κλασικό μπουζούκι ως μουσική υπόκρουση είναι σημεία έλξης για τους τουρίστες. Παραδοσιακά γλυκά, ο απαραίτητος καφές, ένα σουβλάκι, όπως το επιτάσσει η σύγχρονη καθημερινότητα αλλά και πιο γκουρμέ προτάσεις με wine bar καλύπτουν το σύνολο της σύγχρονης καθημερινότητας των Ελλήνων, όπως την παρουσιάζουν οι Νew York Times

Απολαύστε το βίντεο.