«Ηλίου Μέλαθρον»: το καταφύγιο των αισθήσεων

iliou-melathron-to-katafugio-ton-aisthiseon

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Μόλις 7 χλμ. από το Ξυλόκαστρο και 17 χλμ. από τα Τρίκαλα Κορινθίας, ο ξενώνας «Ηλίου Μέλαθρον», αποτελεί ίσως την καλύτερη value for money πρόταση για τις διακοπές σας.

Για ένα σαββατοκύριακο απόδρασης ή για πολυήμερες διακοπές χαλάρωσης και ξεκούρασης, ο ξενώνας «Ηλίου Μέλαθρον», θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Feels like home…

Μικρός, ζεστός και φιλόξενος, χτισμένος σε ένα ιδιαίτερο σημείο, σε λόφο που δεσπόζει στην περιοχή, αποκαλύπτοντας μια πραγματικά συγκλονιστική θέα, απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν υψηλά standards και αισθητική.

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική του ξενώνα έχει συνδυαστεί αρμονικά με τα υλικά του ξύλου και της πέτρας, ακολουθώντας πιστά το παραδοσιακό ύφος του μικρού γραφικού χωριού, με την ονομασία «Ρίζα», που ξεδιπλώνεται στα ριζώματα του βουνού σαν πολύχρωμο κέντημα από εσπεριδοειδή και ελαιόδεντρα.

Πολυτέλεια και υψηλή αισθητική

Η διακριτική πολυτέλεια που κυριαρχεί στους χώρους του ξενώνα, αλλά και οι σύγχρονες ανέσεις θα μετατρέψουν τη διαμονή σας σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Τα 6 δίκλινα δωμάτια, διακοσμημένα σε ρομαντικό, ethnic ή minimal ύφος, με διαφορετική επίπλωση και χρωματισμούς, διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμό, mini bar, τηλεόραση, bath amenities και τζάκι (σε δύο δωμάτια).

Το παραδοσιακό πρωϊνό, σερβίρεται μέχρι αργά, για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ύπνο σας στην εξοχή και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειροποίητα εδέσματα, όπως ζυμωτό ψωμί, σπιτική τυρόπιτα, μαρμελάδες και σοκολατένιο κέικ που μόλις έχει βγει από τον φούρνο! Για τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, οι παραδοσιακές ταβέρνες της Ρίζας αλλά και η ποικιλία διατροφικών επιλογών του Ξυλοκάστρου, δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο…

Δράση χειμώνα-καλοκαίρι

Ο ξενώνας «Ηλίου Μέλαθρον» βρίσκεται σε θέση-ορμητήριο για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τον χειμώνα, κορυφαία επιλογή αποτελούν τα φημισμένα Τρίκαλα Κορινθίας, τα οποία και βρίσκονται σκαρφαλωμένα σε υψόμετρο 1.100 μ. και τα συναντάμε σε 15 μόλις λεπτά από τον ξενώνα. Για τους λάτρεις των winter sports, σε απόσταση μόλις 25 χλμ. υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας (υψόμετρο 2.080 έως 2.374 μ.), όπου φθάνοντας εκεί μέσα από μια κατάφυτη και πανέμορφη διαδρομή, θα έχετε τη δυνατότητα να εξασκηθείτε στο ski ή τα mountain bikes, να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες μέσα από διαδρομές με 4Χ4, να νιώσετε την αδρεναλίνη σας να χτυπά κόκκινο πάνω σε ένα snowmobile ή πιο απλά να… απολαύσετε μια αχνιστή σοκολάτα με φόντο μαγευτικό χιονισμένο τοπίο.

Όσο για το καλοκαίρι; Κατηφορίστε προς το παραθαλάσσιο Ξυλόκαστρο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με τα πεντακάθαρα νερά, άλλοτε σε απόμερους κολπίσκους και άλλοτε σε πλήρως οργανωμένες παραλίες. Αλλά ακόμη και αν λαχταράτε μια δροσιστική βουτιά ένα ζεστό, καλοκαιρινό βράδυ, δεν έχετε παρά να βουτήξετε στα πεντακάθαρα νερά της πισίνας του ξενώνα, που βρίσκεται όλο το 24ωρο στη διάθεσή σας.

Στην ανατολική πλευρά της πόλης του Ξυλοκάστρου, βρίσκεται το υπέροχο δάσος του Πευκιά, «η πράσινη ακτή της πατρίδας», όπως αυτή περιγράφεται σε ένα ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη και η πηγή έμπνευσης ενός άλλου ποιητή του Άγγελου Σικελιανού, με 83 διαφορετικά είδη φυτών και δένδρων και μικροσκοπικά μονοπάτια που οδηγούν κατευθείαν στην αγκαλιά του Κορινθιακού. Αλλά, οι εμπειρίες δεν σταματούν εδώ. Έντονη νυχτερινή ζωή για ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες ή ήρεμα, ατμοσφαιρικά μπαράκια για πιο lounge καταστάσεις, όλα βρίσκονται μια ανάσα από το «Ηλίου Μέλαθρον»…

Διακοπές στη δική σας βίλα!

Αν είστε μεγάλη παρέα ή πολυμελής οικογένεια, έχετε τη δυνατότητα ενοικίασης ολόκληρου του ξενώνα, ως αυτόνομη villa, με ειδικά διαμορφωμένα πακέτα διημέρου, τριημέρου ή εβδομαδιαία.

Οι ιδιαίτερα φιλόξενοι ιδιοκτήτες του ξενώνα, μπορούν να αναλάβουν προσωπικά και τη διοργάνωση ευχάριστης έκπληξης για τους αγαπημένους σας σε περίπτωση επετείου, γενεθλίων ή γιορτής, ενώ βρίσκονται στη διάθεσή σας, για να συζητήσετε και να υλοποιήσετε τις προτάσεις διαμονής σας. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την περίοδο (prices on request).

Για περισσότερες πληροφορίες: Ξενώνας «Ηλίου Μέλαθρον», Επαρχιακή οδός Ξυλοκάστρου-Τρικάλων αρ. 210, Ρίζα Κορινθίας, Τ.Κ. 20400, τηλ: 27430-71488, 6932-413490 και 6997-052579, e-mail: [email protected] , site: www.ilioumelathron.gr .