«Tromopolis»: η Αθήνα του μέλλοντος

tromopolis-i-athina-tou-mellontos-athina-tou-mellontos

ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Η Αθήνα του μέλλοντος σκιαγραφείται στην κωμωδία «Tromopolis...αιώνες τώρα», των Βαγγέλη Νάση και Νίκου Ιωαννίδη.

Σκηνές από ένα μέλλον που θυμίζει έντονα παρόν, ξετυλίγονται στην κωμωδία «Tromopolis...αιώνες τώρα», των Βαγγέλη Νάση και Νίκου Ιωαννίδη που παρουσιάζεται από τα τέλη Νοεμβρίου στο θέατρο Χυτήριο, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Το έργο συντίθεται μέσα από μια σειρά χιουμοριστικών επεισοδίων και οι συγγραφείς στρέφουν τα σατιρικά τους βέλη στο απειλητικό αύριο.

Μέσα σε ένα 24ωρο συναντάμε ήρωες εγκλωβισμένους σε μια μεταβατική κατάσταση. Το κοινό τους σημείο είναι ο φόβος: άλλοι φοβούνται τη μοναξιά ή τον γάμο, κάποιοι αγαπούν τις καταχρήσεις, άλλοι... μεταλλάσσονται και ορισμένοι ζητούν τα ρέστα από τον Θεό. Η «Tromopolis», η Αθήνα του μέλλοντος, διατηρεί το γνώριμο σουρεαλισμό της. Στην Αθήνα του μέλλοντος είναι πολύ φυσιολογικό στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη να συναντάς έναν νέγρο και έναν κινέζο εύζωνα να διαφωνούν για το ποιος είναι πιο έλληνας.

Στην Αθήνα του μέλλοντος είναι πολύ φυσιολογικό οι άνθρωποι να ζουν στον κυβερνοχώρο τους και να αποστειρώνονται ανά δευτερόλεπτο. Στην Αθήνα του μέλλοντος το κάπνισμα είναι χειρότερο και από φόνο. Στην Αθήνα του μέλλοντος οι Καρυάτιδες... ζωντανεύουν! Στην παράσταση η σύγχρονη τεχνολογία επιστρατεύεται στο παιχνίδι της σάτιρας, υπό τις σκηνοθετικες οδηγίες του Γιάννη Κακλέα.

Παίζουν οι : Γιώργος Χρυσοστόμου, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Μένης Κωνσταντινίδου, Νίκος Ιωαννίδης, Άννα Αθανασιάδη, Βαγγέλης Νάσης, Γρηγόρης Ποιμενίδης. Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη. Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου. Κίνηση - Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Video: Μάνος Αρβανιτάκης - Νίκος Δημητριάδης. Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Χρυσοστόμου - Μίλτος Μαγκώνης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ.

Πληροφορίες: «Tromopolis...αιώνες τώρα», των Βαγγέλη Νάση και Νίκου Ιωαννίδη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, στο θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, τηλ. 211.012.44.01. Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.15. Εισιτήρια: 20 ευρώ , 15 ευρώ (κάτω των 20 ετών και άνω των 60) και 12 ευρώ (Φοιτητικό και άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ). Διάρκεια: 100 λεπτά.