«Μια εκδοχή»... θεατρική και εναλλακτική

mia-ekdoxi-theatriki-kai-enallaktiki

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Τα μέλη της ομάδας Roswitha υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν αλλά δεν κατόρθωσαν να κάνουν μια παράσταση που να μιλάει για σημαντικά ζητήματα. Αποφάσισαν λοιπόν να εκμεταλλευτούν δημιουργικά την αμηχανία τους παρουσιάζοντας τη δική τους θεατρική «εκδοχή».

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στο θέατρο Συνεργείο ξεκινούν οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Μια εκδοχή» σε σκηνοθεσία της θεατρικής ομάδας Roswitha. Οι ηθοποιοί της παράστασης Θοδωρής Σκυφτούλης και Δανάη Σπηλιώτη επιχείρησαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, να κάνουν μια παράσταση που να μιλάει για αυτό που είναι σημαντικό, για πράγματα που μας αφορούν όλους, αλλά τελικά δεν τα «κατάφεραν».

Η ιδέα της παράστασης γεννήθηκε από συζήτηση πάνω στο αίσθημα της συλλογικής ενοχής, τον κοινό θρήνο και το επικίνδυνο αδιέξοδο που ακολουθεί. Η εναπόθεση της ευθύνης του εαυτού σε κάποιον άλλο, που θα μας βγάλει από την ανυπέρβλητη δυσκολία, θα μας λυτρώσει, θα μας δώσει τη λύση. Σε έναν χώρο προσωρινό, όπου δεν φαίνεται και δεν ακούγεται τίποτα, το παιδί κοιμάται και η ώρα είναι η συνηθισμένη, η παράσταση μοιάζει να αφηγείται μια ιστορία για το αδύνατο, το έλλειμμα, την ενοχή. Οι ήρωες αδυνατούν να επέμβουν στην ιστορία: αδρανούν ή δρουν ανεπιτυχώς.

Πληροφορίες: Θέατρο «Συνεργείο», Κολωνού 31, Μεταξουργείο (μετρό Μεταξουργείο). (Υπάρχει 24ωρο parking με χαμηλή χρέωση στις οδούς Κεραμεικού και Κολωνού).Κρατήσεις: 6981 802544. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα- Τρίτη στις 20.00 από τις 14 Φεβρουαρίου. Διάρκεια: 50 λεπτά.Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.