Προτάσεις για τους θεατρόφιλους της Θεσσαλονίκης

protaseis-gia-tous-theatrofilous-tis-thessalonikis

ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Κρύο, καιρός για θέατρο. Ας δούμε μερικές προτάσεις για τους θεατρόφιλους της Θεσσαλονίκης.

Κρύο, καθώς η παροιμία «Μάρτης γδάρτης και παλουκοκάφτης» επιβεβαιώνεται και τι καλύτερο από μια ζεστή θεατρική αίθουσα. Τρεις νέες προτάσεις ευελπιστούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Η επιλογή δική σας.

Μια γυναίκα κάνει τον απολογισμό της στην παράσταση «Φύλλα της» του Ανδρέα Φλουράκη, που ανεβαίνει από τις 10 Μαρτίου, στο Θέατρο 3ος Όροφος. Η Λίλα Καφαντάρη μετά από χρόνια, επιστρέφει στο θέατρο ερμηνεύοντας ένα μονόλογο. Υποδύεται μια ηρωίδα που θα μπορούσε να είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας, η οποία ισορροπεί μεταξύ ζωής και εγκατάλειψης.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας με πρωταγωνίστρια τη Λυδία Φωτοπούλου. Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης δημιουργεί μια παράσταση αμιγώς θεατρική με βασικά συστατικά τον ηθοποιό και το κείμενο, με πρόθεση να οδηγήσει το θεατή κυριολεκτικά μέσα στον κόσμο της πρωταγωνίστριας. «Με στιγμές ανάλαφρες αλλά και κάποιες άλλες πιο δραματικές, η παράσταση επιθυμεί να μεταφέρει το κοινό σε ένα ανθρώπινο, ειλικρινές ταξίδι εσωτερικότητας και συναισθημάτων» αναφέρει ο κ. Αρβανιτάκης.

Η ομάδα θεάτρου «C. for Circus» παρουσιάζει στον χώρο της, την παράσταση το «Εσωτερικό» του Μορίς Μαίτερλινκ, σε σκηνοθεσία Κώστα Ισαακίδη, από την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Το έργο αποτυπώνει τη ζωή μιας οικογένειας στο εσωτερικό ενός σπιτιού και παράλληλα αναδεικνύει τον ψυχισμό καθενός από τους πρωταγωνιστές.

Για μικρούς θεατρόφιλους

Την παράσταση για παιδιά «Les danceurs», φιλοξενεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 12:00, με την ομάδα Σύγχρονου χορού Β+6. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από την έκθεση «Henri de Toulouse Lautrec», που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο μέχρι τις 27 Μαρτίου και «παρακολουθεί» ένα από τα 24ωρα των χορευτριών που ο Toulouse Lautrec αποτύπωνε στους διάσημους πίνακες-αφίσες του. Η χορογραφία είναι της Βερονίκης Τσουγκράνη.

Πληροφορίες: «Φύλλα της», από 10 έως 20/3, Θέατρο 3ος Όροφος (Ούγκα Κλάρα, Καθολικών 4, 2310535747), παραστάσεις καθημερινά εκτός Δευτέρας (21:00), εισιτήρια 10€, 15€. «Εσωτερικό», από 18/3 και για ένα μήνα, C. For Circus (Συγγρού 19, 4ος όροφος),παραστάσεις Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (21:00), εισιτήρια 7€, 10€. «Les danceurs», 13/3 (12:00), Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ (Αγίου Δημητρίου 159, 2310991378).

ΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑ