«Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»: με... αυτουργό τον Γιάννη Κακλέα

gunaikes-sta-prothura-neurikis-krisis-me-autourgo-ton-gianni-kaklea

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Μπορεί η επικαιρότητα να μας έχει φτάσει στα «πρόθυρα της νευρικής κρίσης», όμως ο Γιάννης Κακλέας αποφάσισε να μας χαρίσει λίγο γέλιο ανεβάζοντας μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Ο Γιάννης Κακλέας καταδύεται στο αλμοδοβαρικό σύμπαν μεταφέροντας στη σκηνή του θεάτρου τη γνωστή επιτυχία του ισπανού δημιουργού «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης». Η δική του παράσταση βασίζεται στην βραβευμένη θεατρική διασκευή των Τζέφρι Λέιν και Ντέιβιντ Γιάζμπεκ που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ το 2010 (βραβεία Outer Critics Circle Award και Drama Desk Awards).

Το σουρεαλιστικό χιούμορ που διακρίνεται σε αρκετές δουλειές του Γιάννη Κακλέα, αποτελεί ίσως τον συνδετικό του κρίκο με την αισθητική του Πέδρο Αλμοδόβαρ και πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης, έχει τονίσει επανειλημμένως το βαθύ θαυμασμό του για τον Αλμοδόβαρ και έχει επιστρατεύσει γνωστά ονόματα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (τους Σμαράγδα Καρύδη, Αριέττα Μουτούση, Βίκυ Σταυροπούλου και Αντώνη Φραγκάκη) προκειμένου να μας ταξιδέψουν σε ένα θεότρελο 48ωρο στη Μαδρίτη.

Στο ερωτικό κυνηγητό του έργου, η Πέπα προσπαθεί να ανακαλύψει τον αγαπημένο της Ιβάν που την εγκατέλειψε. Το ίδιο πρόσωπο αναζητούν η σύζυγος και ο γιός του, ενώ στην παρέα προστίθενται μια εξ απορρήτων φίλη της Πέπα, μια δικηγόρος και ένας τρομοκράτης. Να θυμίσουμε ότι αυτή η κωμωδία αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Αλμοδόβαρ, καταξιώνοντάς τον διεθνώς, ενώ η ταινία του είχε προβληθεί στη χώρα μας το 1988. Ο Γιάννης Κακλέας αναλαμβάνει ένα δύσκολο στοίχημα, να μεταφέρει μια εξαιρετικά πυκνή αφήγηση με πλούσιες εικόνες. Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου στο Μικρό Παλλάς. Η απόδοση είναι του Θοδωρή Πετρόπουλου και τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη.

Πληροφορίες: «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», στο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 και Στοά Σπυρομήλιου, τηλ. 210 32 10025, πρεμιέρα 26 Οκτωβρίου, ώρα: 21:15. Παραστάσεις: Τετάρτη 20.00, Πέμπτη (λαϊκή) 20.30, Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 21.15, Σάββατο (λαϊκή) - Κυριακή 18.15, κρατήσεις θέσεων: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com . Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81.