Σαλάτα με μαύρο ρύζι, χοιρινό και κάσιους από την ειδικό

ioanna-euaggelou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ιωάννα Ευαγγέλου, προτείνει αυτή τη φρέσκια σαλάτα εσπεριδοειδών και τζίντζερ, που είναι και πεντανόστιμη και θρεπτική και άκρως υγιεινή.

Όταν η σαλάτα είναι χορταστική, με πρωτεΐνη και υδατάνθρακα, μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Κι όταν συγκεντρώνει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά είναι ακόμη πιο υγιεινή και ιδανική για το τραπέζι μας. Όπως η παρακάτω, που προτείνει η ειδικός, Ιωάννα Ευαγγέλου.

Υλικά
1 φλιτζάνι Sunrice μαύρο ρύζι
4 μπριζόλες φιλέτο χοιρινό, χωρίς το υπερβολικό λίπος (περίπου 125 gr η μία)
100 γρ. σπανάκι baby
25 γρ. ψητό κάσιους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένo φρέσκο τζίντζερ

Το τζίντζερ δίνει έξτρα διατροφική αξία στη σαλάτα σας

Προετοιμασία 

Βήμα 1
Βάλτε το ρύζι να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζετε.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτετε λάδι. Μαγειρέψτε το χοιρινό κρέας για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ψηθεί μεταφέρετε σε πιάτο και καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3
Έπειτα ψιλοκόβετε το χοιρινό και τοποθετείτε το ρύζι, τα κάσιους, το σπανάκι και σχοινόπρασο σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λάιμ, το ξύδι, το μέλι και τζίντζερ σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε και το χοιρινό στη σαλάτα και απαλά ανακατέψτε.

Ιωάννα Ευαγγέλου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
http://www.ioannaevaggelou.gr