Αυγά στον ατμό, η γρήγορη και εύκολη λύση
Το βράσιμο των αβγών είναι μπελάς για πολλούς. Υπάρχει, όμως, λύση.
Τα αβγά μπορεί να είναι ένα απλό φαγητό σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όταν, όμως, πρόκειται να τα βράσουμε, τα πράγματα περιπλέκονται. Αν τα μαγειρέψουμε πολύ, σχηματίζουν ένα πράσινο δαχτυλίδι γύρω από τον κρόκο, αν δεν πετύχουμε τον χρόνο θα μας βγουν μελάτα κι αν είναι πολύ φρέσκα δεν ξεφλουδίζονται εύκολα. Αν θέλετε, λοιπόν, να βράσετε στα γρήγορα ένα αβγό για τη σαλάτα σας ή το σάντουιτς, τα πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο απλά.
Μπορείτε, όμως, να αφήσετε το βράσιμο για λίγο και να σκεφτείτε τον ατμό.
Αν φτιάξετε τα αβγά σας στον ατμό, αντί να τα βράσετε, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο τρυφερό και θα έχει μαγειρευτεί πιο σωστά. Η πιθανότητα να σπάσουν κατά το μαγείρεμα είναι μικρότερη και το τσόφλι τους θα βγει πολύ πιο εύκολα. Συν τοις άλλοις, μαγειρεύονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα.
Αν, λοιπόν, έχετε ατμομάγειρα, αξιοποιήστε τον και στην περίπτωση των αβγών. Μόλις ετοιμαστούν, βάλτε τα σε κρύο νερό και έπειτα είναι έτοιμα για κατανάλωση.