Τα πέντε βήματα για το τέλειο κινόα
Το εξωτικό αυτό ψευδο-δημητριακό είναι νόστιμο και πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ενώ κάνει ακόμη μεγαλύτερη θραύση λόγω του ότι είναι χωρίς γλουτένη. Ποια είναι, όμως, τα βήματα για να το απολαύσουμε όσο πιο σωστά γίνεται;
Αποτελεί ιδανική εναλλακτική για το ρύζι κι αν του ρίξετε ένα απλό ντρέσινγκ με χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο, όσο είναι ακόμη ζεστό, έχετε τη βάση για ένα λαχταριστό γεύμα. Μπορείτε να το σερβίρετε με ψάρι ή με κρέας ή να το «ζωντανέψετε» με απλά, φρέσκα υλικά για να φτιάξετε σαλάτα.
Κι αν μπερδεύεστε στο μαγείρεμά του, τα παρακάτω 5 βήματα θα σας βοηθήσουν.
Βήμα 1: Ξεπλένουμε το κινόα σε κρύο νερό, ώστε να μειώσουμε την πικρή του γεύση.
Βήμα 2: Αφού το ξεπλύνετε, βάλτε το σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τη διπλάσια ποσότητα νερού. Φροντίστε, όμως, το νερό σας να είναι αλατισμένο.
Βήμα 4: Μειώστε τη φωτιά κι αφήστε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει πιο απαλό και τα υγρά να απορροφηθούν.
Βήμα 5: Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και είστε έτοιμοι.
Αν σας περισσέψει κινόα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε χορτοφαγικά μπέργκερ ή ως γέμιση στο κρέας σας.