Φτιάξτε υγιεινά μπισκότα με βρώμη, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

mpiskotakia-bromi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Λαμπρινή Μόσχου, αντιλαμβάνεται τις λιγούρες μας για γλυκό και μας δίνει μια νόστιμη, γλυκιά, υγιεινή και γρήγορη συνταγή για μπισκοτάκια, τόσο για εμάς, όσο και για τα παιδιά.

Υλικά για περίπου 80 μπισκότα

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλ. βρώμη

3 φλ. αλεσμένοι ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας (αμύγδαλα, κράνμπερι, λιναρόσπορο, σταφίδες  ξανθές, σταφίδες μαύρες, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, καρύδια, φουντούκια, κ.τ.λ)

1 κ.γ. κανέλα

1 βανίλια

4-6 κ.σ. λικέρ

1 ½ βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 φλ. ζάχαρη ή αντίστοιχη ποσότητα μέλι

3 κ.γ. μπέικιν

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και σοκολάτα σε σταγόνες ή ακόμα καλύτερα κομμάτια που θα κόψετε με το μαχαίρι από μία πλάκα σοκολάτας.

Εκτέλεση

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το μίξερ, πλάθουμε μπισκοτάκια (σαν μικρά κουραμπιεδάκια) και τα βάζουμε σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, κατά προτίμηση σε μεταλλικό ταψί (αυτό που κάνουμε τους κουραμπιέδες, όχι μαύρο).

Λαμπρινή Μόσχου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές
https://www.lambrini-moshou.gr
[email protected]