Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Πώς η ολική άλεση μπορεί να βοηθήσει
Μέσω της διατροφής μπορούμε να προλάβουμε, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τον διαβήτη και η ολική άλεση είναι με το μέρος μας.
Η υψηλή πρόσληψη τροφών ολικής άλεσης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, όπως έχει φανερώσει μια δανέζικη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition.
Στην αρχή της μελέτης, περισσότεροι από 55 χιλιάδες άνθρωποι ηλικίας 50 με 65 χωρίς διαβήτη, ανέφεραν κατανάλωση διαφόρων προϊόντων ολικής άλεσης και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν για 15 χρόνια. Όσοι κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες ολικής άλεσης (τουλάχιστον 3 με 4 μερίδες την ημέρα) παρουσίασαν τουλάχιστον 20 με 40% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν ελάχιστη ποσότητα. Όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν τη φυσική δραστηριότητα, τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, το βάρος του σώματος και άλλους παράγοντες, το προφανές όφελος ήταν μειωμένο, αλλά πάλι σημαντικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, κάντε την αρχή και αυξήστε την ολική άλεση στην καθημερινότητά σας.