Μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα μέσω internet; 8 τρόποι ...λένε ναι
Μπορεί το internet, να γίνει ο επόμενός μας εργοδότης; Οι περισσότεροι είμαστε δύσπιστοι, αν και η αλήθεια είναι, ότι κατά βάθος όλοι έχουμε την κρυφή ελπίδα να είμαστε εκείνοι, που θα καταφέρουμε τελικά να κερδίσουμε χρήματα μέσω internet. Ποιοι είναι οι «μαγικοί τρόποι» για ένα διαδικτυακό «μηνιάτικο»; Το click@Life έχει τις απαντήσεις.
Μπαίνοντας στο internet, η οθόνη γεμίζει με διαφημίσεις που υπόσχονται γρήγορα, εύκολα και αβίαστα χρήματα, από την άνεση του σπιτιού μας. Όσο παράλογο κι αν ακούγεται αυτό, τελικά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Όντως υπάρχουν τρόποι για να κερδίσουμε χρήματα με ένα (ή μάλλον αρκετά περισσότερα) κλικ.
Κλικ και ευρώ
«Κάνε ένα…κλικ και συ, και για μένα βρε ζωή». Το ταλέντο και η δημιουργικότητά σας μπορούν πλέον να σας ανταμείψουν. Είτε είστε ερασιτέχνες, λάτρεις της φωτογραφίας, είτε επαγγελματίες του χώρου, το μόνο που χρειάζεται για να βγάλετε extra χρήματα είναι να στείλετε τις φωτογραφίες σε συγκεκριμένα site, τα οποία έπειτα τις πωλούν σε συνδρομητές. Εάν οι δημιουργίες σας γίνουν αποδεκτές από το site, τότε διατίθενται στους συνδρομητές και κάθε φορά που αυτοί «κατεβάζουν» μία δική σας, εσείς κερδίζετε περίπου 25 λεπτά.
Χορηγία…twitter
Διάφορες online πλατφόρμες, δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε λεφτά μέσω twitter. Το σκεπτικό είναι απλό: twittάρετε διαφημιστικά μηνύματα στους φίλους σας και πληρώνεστε από τους χορηγούς των μηνυμάτων. Μάλιστα, μπορείτε να ορίσετε εσείς το ποσό που θα κοστίζει κάθε tweet, έπειτα από συμφωνία. Μετά απλά περιμένετε το τσεκ με την επιταγή. Ωστόσο, υπάρχουν δύο παγίδες: η πρώτη είναι ότι καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, το twitter έχει τον απόλυτο έλεγχο και μπορεί να αποφασίσει (όποτε θελήσει) να απορρίψει το tweet σας. Η δεύτερη παγίδα είναι, ότι μάλλον θα... χάσετε τους φίλους σας.
Μήπως η google είναι καλύτερη;
Μία καλή εναλλακτική είναι οι διαφημίσεις της google. Πώς γίνεται αυτό; Κίνηση 1η: φτιάχνετε ένα blog. Κίνηση 2η: ζητάτε από τη google να σας βάλει διαφημίσεις (σπάνια λέει όχι). Κίνηση 3η: μαζεύετε κόσμο στο blog σας, οι οποίοι θα κάνουν κλικ πάνω στη διαφήμιση της google. Κάθε φορά, που η διαφήμιση κλικάρεται, εσείς μαζεύετε λεφτά. Η παγίδα: η google έχει μία πλατφόρμα «ευπρεπών λέξεων και εικόνων», που το blog σας πρέπει να ακολουθεί. Αν τα …μηχανάκια της google πιάσουν το blog σας να αναφέρει κάτι από τα απαγορευμένα, ξεχάστε το τσεκ.
Freelance is my job
Αν η γραφή και η έμπνευση σας… περισσεύουν, έχει έρθει η ώρα να το εκμεταλλευτείτε. Σήμερα μάλιστα, η εργασία με αυτή τη συγκεκριμένη μορφή, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, καθώς συμφέρει εταιρείες και εργαζομένους. Extra εισόδημα με εργασία από το σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να «αναλώνεστε» σε δεσμευτικές μετακινήσεις σπίτι-γραφείο, είναι στα πλεονεκτήματα ενός freelance.
Στο internet υπάρχουν άπειρες τέτοιες συνεργασίες με εταιρείες από όλον τον κόσμο. Απλά κάντε το χόμπι σας επάγγελμα και διευρύνετε τους καλλιτεχνικούς σας ορίζοντες. Στην περίπτωση δε, που τις ξένες γλώσσες τις παίζετε στα δάχτυλα, φτιάξτε ένα βιογραφικό σε διάφορα site που ζητούν μεταφραστές. Δουλεύετε από το σπίτι και πληρώνεστε. Προσοχή όμως, όταν κλείνετε δουλειές να τσεκάρετε πρώτα, ότι πρόκειται για σοβαρή εταιρεία και όχι για διάφορους «έξυπνους», που υπόσχονται χρήματα, τα οποία φυσικά ποτέ δε δίνουν. Μάλιστα, στα μεταφραστικά αυτά site υπάρχει η δυνατότητα να δείτε πόσο κοστολογείται η κάθε γλώσσα, άρα γνωρίζετε εκ των προτέρων τα χρήματα που θα κερδίσετε.
Πουλήστε…ότι έχετε
Μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα «απογοητευτικό» για την παγκόσμια λογοτεχνία, αλλά οι περισσότεροι διαθέτουν βιβλία, τα οποία με ευκολία θα χάριζαν. Αντί λοιπόν να τα χαρίσετε, μπορείτε να τα πουλήσετε μέσω internet. Με την ίδια λογική, μπορείτε επίσης να πουλήσετε ό,τι δε χρειάζεστε πλέον. Κάντε ένα «ξεσκαρτάρισμα» στην αποθήκη ή το πατάρι σας και ίσως ανακαλύψετε κρυμμένους θησαυρούς, που κάποιοι θα πλήρωναν για να αποκτήσουν. Εξάλλου, να θυμάστε ότι, όπως λέει και το γνωστό ρητό «One girl's trash is another girl's treasure».
Με τη συγγραφή πώς τα πάτε;
Η εποχή απαιτεί αυτοδιαχείρηση και αυτονομία, άρα σε «συγγραφικούς» όρους, εκδώστε μόνοι σας το βιβλίο σας. Αν υποθέσουμε, ότι έχετε ήδη έτοιμο το βιβλίο, επισκεφτείτε ένα από τα διάφορα site, που σας δίνουν τη δυνατότητα να εκδώστε μόνοι σας, χωρίς μεσάζοντες, τη δημιουργία σας.
Τα ποσοστά προμήθειας μάλιστα μπορούν να φτάσουν το 70% για κάθε πώληση. Έτσι, για να σας δελεάσουμε, αναφέρουμε απλά, ότι η 26χρονη, Amanda Hocking από τη Minnesota, τον περασμένο χρόνο κέρδισε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια (μη σοκάρεστε) από το βιβλίο της, το οποίο φυσικά και έχει ιστορίες με βαμπίρ και ζόμπι και η τιμή πώλησης κυμαίνεται από 99 σεντ μέχρι και 2,99 δολάρια.
Ταγμένοι στη μόδα
Αν πάλι η συγγραφή δεν είναι το φόρτε σας και αντίθετα η μόδα σας ταιριάζει περισσότερο, υπάρχει λύση και για σας. Πιάστε στένσιλ, χρώματα, ψαλίδια και υφάσματα και φτιάξτε τα δικά σας t-shirt, κατά προτίμηση.
Υπάρχουν… κρυμμένα site, που θα έδιναν σχεδόν τα πάντα για να διαφημίσουν μία σας δημιουργία, από την οποία φυσικά θα κερδίσετε λεφτά, όταν πουληθεί. Και αν τύχει και πέσει το «μάτι» κάποιου σχεδιαστή ή οίκου μόδας, στη δημιουργία σας, τότε ναι, μπορείτε να πείτε, ότι το internet σας άνοιξε τον δρόμο της επιτυχίας.
Εικονικός βοηθός; Τι 'ναι τούτο πάλι;
Η έμπνευση στο internet δε σταματά ποτέ και αυτό είναι προς όφελος της…τσέπης σας. Επειδή λοιπόν, το internet είναι μία παγκόσμια κοινότητα, υπάρχουν πολλοί μικροεπιχειρηματίες, οι οποίοι χρειάζονται μία χείρα βοηθείας.
Ένας κανονικός βοηθός κοστίζει περισσότερο, άρα εδώ έρχεστε εσείς, ο εικονικός βοηθός, ο οποίος μπορεί να κάνει τις μικροδουλειές. Ο part time virtual βοηθός συνήθως κάνει τις χαμαλοδουλειές, όπως είναι για παράδειγμα να κλείνει τα αεροπορικά εισιτήρια του αφεντικού κ.λπ, και μπορεί να πληρώνεται μέχρι και 20 δολάρια την ώρα.
Αγοραπωλησίες εν αναμονή
Μία ακόμη έξυπνη (;) ιδέα είναι να αγοράσετε ονόματα (domain) σε πολύ φτηνές τιμές και να περιμένετε πότε κάποιος θα το θελήσει, ώστε να του το πουλήσετε. Βέβαια, η λογική αυτή απαιτεί υπομονή, ελπίδα (ότι κάποιος όντως θα θελήσει να πληρώσει για να το αγοράσει), έμπνευση (για το όνομα) και καμία απολύτως ικανότητα.