Botox εναντίον υαλουρονικού. Ποιο είναι καλύτερο για σας;
Μολονότι τόσο η αλλαντική τοξίνη όσο και το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιούνται συνήθως συνδυαστικά, εντούτοις υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Μάθετε και επιλέξτε ανάλογα.
Την τελευταία δεκαετία η δημοτικότητα των ενέσιμων θεραπειών αντιγήρανσης αυξάνεται ραγδαία. Νο1 επιλογή των περισσοτέρων γυναικών είναι το Botox, αλλά το υαλουρονικό οξύ έχει αρχίσει να ανεβαίνει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις, κυρίως λόγω των ηπιότερων παρενεργειών που προκαλεί, μιας και είναι ένα φυσικό συστατικό του ανθρώπινου δέρματος (γλυκοζαμινογλυκάνη) –η αλλαντική τοξίνη είναι στην πραγματικότητα ένα φάρμακο.
5 μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του Botox που δεν γνωρίζατεΔείτε ακόμα
Ο Dr. Matthew Schulman, ένας από τους πιο έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς στη Νέα Υόρκη, αναλύει όλες τις λεπτομέρειες.
«Το Botox, όπως και οι άλλες πιο διαδεδομένες εμπορικές ονομασίες της συγκεκριμένης νευροτοξίνης (Dysport και Xeomin) έχει ως ιδιότητα να παραλύει τους μυς έκφρασης αποτρέποντας τις συσπάσεις που οδηγούν σε μόνιμες ρυτίδες. Τα πληρωτικά υλικά, με κυρίαρχο το υαλουρονικό οξύ (και εμπορικές ονομασίες όπως Restylane, Juvederm, Belotero κλπ.), χρησιμοποιούνται για το γέμισμα των ρυτίδων», λέει ο Schulman και τονίζει: «Αυτό αρκεί για να αντιληφθεί εύκολα μια γυναίκα ποια από τις δυο θεραπείες έχει ανάγκη να επιλέξει».
Μπορεί μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση να δείχνει πιο νέα από ποτέ -χωρίς Botox-;Δείτε ακόμα
«Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό, επειδή είναι ο μόνος που θα επιλέξει με ασφάλεια την αισθητική αρτιότητα που ζητάτε και, ο οποίος θα σας καταστήσει σαφές ποια θεραπεία είναι κατάλληλη για σας -και γιατί- ανάλογα με την ηλικία και τις απαιτήσεις σας», λέει ο Schulman. «Έχω έρθει άπειρες φορές αντιμέτωπος με γυναίκες που επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν πιο νεανική όψη, αλλά οι οποίες δεν γνωρίζουν τις αντιαισθητικές συνέπειες που μπορεί να έχει μια ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό filler στα ήδη ευμεγέθη χείλη τους -για παράδειγμα- και άλλες, πάλι, οι οποίες πιστεύουν ότι η αλλαντική τοξίνη είναι μια εφάπαξ θεραπεία μείωσης των ρυτίδων τους. Οποιαδήποτε ενέσιμη επέμβαση στο πρόσωπο πρέπει να τηρεί μερικούς θεμελιώδεις κανόνες ασφαλείας και αισθητικής προοπτικής, οι οποίοι έχουν να κάνουν με πλήρες ιατρικό ιστορικό, πιθανή χρόνια χρήση φαρμάκων, αξιολόγηση του τύπου του δέρματος, ακόμη και διερεύνηση της ψυχολογικής κατάστασης κάθε ασθενούς», τονίζει ο γιατρός.
ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ