Φτιάχνουμε κρύα σούπα με καρπούζι
Οι κρύες σούπες είναι must το καλοκαίρι, αλλά και το φθινόπωρο, καθώς είναι και νόστιμες και δροσερές. Πιο γνωστό είναι το γκασπάτσο, δηλαδή η κρύα ντοματόσουπα, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα υλικά, όπως το καρπούζι, που με λίγη φαντασία μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής της σούπας σας.
Υλικά για την σούπα με καρπούζι
6 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους, χωρίς τα κουκούτσια
1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
¼ κουτ. του γλυκού αλάτι
¼ κουτ. του γλυκού πιπέρι
Καρπούζι vs πεπόνι: crash test στα δύο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριούΔείτε ακόμα
Αφότου έχετε προηγουμένως παγώσει τα καρπούζι και το αγγούρι σας στο ψυγείο, βγάλτε τα και βεβαιωθείτε ότι έχουν διατηρήσει μια πολύ δροσερή θερμοκρασία, ούτως ώστε και η σούπα σας να βγει δροσερή.
Προσθέστε σε ένα μπλέντερ το καρπούζι, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν (αν θέλετε σταματήστε πριν γίνει τελείως κρέμα, αφήνοντας μερικά πιο χοντροκομμένα κομμάτια για πιο πλούσια υφή). Δοκιμάστε και προσθέστε αλατοπίπερο αν χρειαστεί. Αν θέλετε μια πιο πικάντικη εσάνς, μπορείτε να προσθέσετε λίγη καυτερή πιπεριά ή τζίντζερ στο μείγμα.
Σερβίρετε σε μπολ με λίγο ελαιόλαδο και φύλλα φρέσκου βασιλικού και απολαύστε τη δροσερή και φρέσκια.