Φασολάκια: 5 λόγοι για να τα βάζετε πιο συχνά στο πιάτο
Είναι καλοκαιρινά, είναι πράσινα και είναι σούπερ υγιεινά. Ξεπεράστε, λοιπόν, την λαδερή εκδοχή τους που είναι κάπως «βαριά» και μπορεί να αποτελεί παιδικό τραύμα για πολλούς και απολαύστε τα οφέλη τους δοκιμάζοντάς τα αλλιώς.
Μην συνδέετε τα φασολάκια μόνο με την παραδοσιακή λαδερή συνταγή που μάθατε ως παιδιά και ίσως δεν συμπαθήσατε ποτέ. Τα φασολάκια μπορούν να ταιριάξουν στη σαλάτα σας, στο ρύζι σας, στα ζυμαρικά σας, να γίνουν ψητά στον φούρνο και στην πραγματικότητα είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά, με οφέλη όπως τα παρακάτω.
Κάνουν καλό στη σιλουέτα. Με μόλις 32 θερμίδες στα 100 γραμμάρια, τα φασολάκια είναι μια καλή επιλογή στη δίαιτα, αρκεί να μην τα φορτώσετε με λάδι. Συν τοις άλλοις, οι φυτικές τους ίνες σας προκαλούν κορεσμό, ώστε να μην πεινάτε στη συνέχεια σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Έχουν αντικαρκινική δράση. Τα φασολάκια, χάρη στη χλωροφύλλη τους η οποία βοηθάει στο να μεταφέρεται το οξυγόνο στον οργανισμό και να αμύνεται ενάντια στις παθήσεις, δρουν κατά του καρκίνου και άλλων ασθενειών. Αν μάλιστα τα συνδυάσετε με ψητό κρέας, μειώνουν τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών που παράγονται όταν κρέας σε υψηλή θερμοκρασία.
Προωθούν τη γονιμότητα. Ο σίδηρος που περιέχουν τα φασολάκια προωθεί τη γονιμότητα σε γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας και το φυλλικό τους οξύ είναι απαραίτητο για τις εγκύους, προκειμένου να προστατεύσουν το έμβρυο από ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού σωλήνα.