Τι να μην τρώτε για να έχετε νεανική επιδερμίδα
Μάθετε σε ποιες τροφές κρύβονται οι δολοφόνοι των κυττάρων της επιδερμίδας σας.
Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερες κλινικές ανά τον κόσμο προσφέρουν ως θεραπεία αναζωογόνησης ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, που χαρακτηρίζεται από ποικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικών. Γνωρίζουμε πλέον ότι η διατροφή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ποιότητα του δέρματος, την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και την αντίστασή του στα σημάδια γήρανσης. Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο της Βοστώνης, με επικεφαλής την καθηγήτρια διατροφολογίας Dr. Joan Salge Blake, το επιβεβαιώνει: η πηγή της νεότητας βρίσκεται στο πιάτο μας.
Τι μπορεί να περιέχεται στις τροφές που προκαλούν γήρανση του δέρματος; Η απάντηση εντοπίζεται σε δύο χημικές διαδικασίες, το οξειδωτικό στρες και τη γλυκοζυλίωση. Το πρώτο λαμβάνει χώρα όταν οι ελεύθερες ρίζες που παράγονται από ορισμένες τροφές επιτίθενται στα υγιή κύτταρα του οργανισμού, προκαλώντας μείωση της παραγωγής κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος που παράγονται από το χόριο, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό ρυτίδων. Τα δερματικά κύτταρα εκφυλίζονται και πεθαίνουν χωρίς να αναζωογονούνται όσο γρήγορα απαιτείται. Η δεύτερη χημική διαδικασία, η γλυκοζυλίωση, είναι μια περίπλοκη αντίδραση που κατά κανόνα προκαλείται από διατροφή πλούσια σε σάκχαρα επιφέροντας απώλεια ελαστικότητας και χαλάρωση στο δέρμα, ταυτόχρονα με σχηματισμό νέωνρυτίδων.
Ο εκπληκτικές χρήσεις των σύκων για πανέμορφο δέρμα και λαμπερά μαλλιάΔείτε ακόμα
ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ