Ξέρετε γιατί πρέπει να τρώτε πιπεριές πιο συχνά;
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Έχετε πολλούς λόγους να τις προσθέσετε στις σάλτσες σας, στη σαλάτα σας, στο κοτόπουλο και όπου αλλού σας ταιριάζουν. Δείτε μερικούς από αυτούς.
- Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στο χτίσιμο της άμυνας του οργανισμού μας και στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου.
- Περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, καροτενοειδή που συναντάμε σε σχετικά μεγάλες ποσότητες σε αυτές και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των ματιών μας, όταν καταναλώνονται σε επάρκεια.
- Μέσα στα υπόλοιπα πολύτιμα στοιχεία τους, θα βρείτε και την κερσετίνη, μια πολυφαινόλη που φαίνεται να αποτρέπει την εμφάνιση κάποιων χρόνιων ασθενειών, όπως καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.
- Η καψαϊκίνη που συναντάμε στις καυτερές πιπεριές (τσίλι) και τους χαρίζει την πικάντικη γεύση τους, τονώνει τον μεταβολισμό μας και εμποδίζει τη δημιουργία λίπους.
- Τα καροτενοειδή τους και η ύπαρξη υψηλότερων επιπέδων καροτενοειδών στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να είναι ενδεχομένως ιδιαίτερα προστατευτική, έναντι του καρκίνου του μαστού.