Εσείς τρώτε φουντούκια;
Αν όχι, δείτε γιατί πρέπει να ξεκινήσετε.
Όπως όλοι οι ξηροί καρποί, τα φουντούκια είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, άκρως σημαντικά για την υγεία του καρδιαγγειακού, που στο πλαίσιο μια ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής με βάση τις φυτικές και φυσικές τροφές, μπορούν να συμβάλλουν σε ένα υγιές προφίλ των λιπιδίων του αίματος και μια καλή καρδιαγγειακή κατάσταση.
Σε ποσότητα 100 γραμμαρίων μας χαρίζουν το 40% του μαγνησίου που χρειαζόμστε καθημερινά, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών, ενώ έχουν κι άλλο ένα πλεονέκτημα: μας χαρίζουν περίπου το 10% της βιταμίνης Β6 που έχουμε ανάγκη, ώστε να παραμένει γερό το ανοσοποιητικό μας και το νευρικό μας σύστημα.
Ακόμη, τα φουντούκια είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική και αντικαρκινική βιταμίνη Ε καλύπτοντας τις ανάγκες μας σε αυτή σε ποσότητα μόλις 30 γραμμαρίων, ενώ μας παρέχουν κι άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τανίνες, φλαβονοειδείς ενώσεις κ.ο.κ.
Αποτελούν, επίσης, καλές πηγές φυτικές πρωτεΐνης, αφού τα 100 γραμμάρια μας χαρίζουν το 30% της πρωτεΐνης που χρειαζόμαστε καθημερινά, ενώ μας παρέχουν και σίδηρο, όπως και μικροποσότητες ασβεστίου.
Εκτός από σκέτα, μπορείτε να τα προσθέσετε στο γιαούρτι ή τη σαλάτα σας, να τα αλέσετε σε smoothies ή να δοκιμάσετε φουντουκοβούτυρο.