Πώς να μαγειρέψετε τα φασόλια αλλιώς
Ωραία η ζεστή φασολάδα, αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να φάμε φασόλια για να αυξήσουμε την κατανάλωση στη διατροφή μας;
Οι ειδικοί λένε ότι ακόμη και η καθημερινή κατανάλωση με κάποιο τρόπων οσπρίων, βοηθάει σε καλύτερη υγεία, σιλουέτα, καλύτερη υγεία του εντέρου, πιο ισχυρό ανοσοποιητικό. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε τρόπους να τα καταναλώνουμε με ποκιλία. Αν η φασολάδα, λοιπόν, αποτελεί παιδικό σας τραύμα, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα φασόλια σας αλλιώς και να μη χάσετε από τη θρεπτική τους αξία.
-Φτιάξτε πουρέ, βράζοντάς τα και πολτοποιώτας τα με μυρωδικά, ζωμό λαχανικών, πάπρικα, μπούκοβο, κρεμμύδι και ελαιόλαδο.
-Αξιοποιήστε τα για να φτιάξετε χορτοφαγικά μπιφτέκια. Πάρτε τον πολτό τους και αναμείξτε τον με κινόα και τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μείγμα. Μην ξεχάσετε τα μυρωδικά όπως δενδρολίβανο, βασιλικό κ.ο.κ.
-Βράστε τα και προσθέστε τα στην πράσινη σαλάτα σας.
-Συνδυάστε τα με ένα τηγανητό αυγό, κατά το αγγλικό πρωινό -προτιμώντας να αφήσετε το μπέικον… εκτός.