Γιατί πρέπει να τρώμε περισσότερα μανταρίνια
Ένα από τα πιο «εύκολα» και αρωματικά φρούτα, το μανταρίνι, έχει υψηλή διατροφική αξία και μας δίνει πολλούς λόγους να το καταναλώσουμε.
Λατρεύουμε το άρωμά του, αλλά δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό του στοιχείο. Το μανταρίνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C χαρίζοντάς μας το 40% της βιταμίνης που χρειαζόμαστε καθημερινά σε ποσότητα ενός μεσαίου φρούτου, ενώ η βιταμίνη Α και τα καροτενοειδή του αποτελούν επίσης σημαντκά «όπλα» για την υγεία μας.
Μελέτες Ιαπώνων επιστημόνων έχουν δείξει ότι η κατανάλωση χυμού μανταρινιού καθημερινά μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου στο συκώτι, αρτηριοσκλήρυνσης και μεταβολικού συνδρόμου, ενώ παράλληλα μπορεί να ανακουφίσει το συκώτι από τη συμφόρηση.
Τέλος, έχει και καλωπιστική δράση, αφού τα έλαιά του έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθούν το δέρμα σας να ξαναβρεί την ισορροπία του.
Καταναλώστε το σκέτο, προσθέστε το σε φρουτοσαλάτα ή βουτήξτε το σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα, βάλτε το στο ψυγείο και δημιουργήστε ένα υγιεινό επιδόρπιο.