Πώς θα ξαναγεννηθεί η ομορφιά σας εάν δεν πιείτε καθόλου αλκοόλ στις γιορτές

pos-tha-ksanagennithei-i-omorfia-sas-ean-den-pieite-katholou-alkool-stis-giortes-omorfia-sas-ean-den-pieite-katholou-alkool-stis-giortes
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

30 ημέρες «Ευχαριστώ, δεν πίνω», θα κάνει θαύματα στη σιλουέτα, στην επιδερμίδα και στην αυτοπεποίθησή σας.

Μένοντας κλεισμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σπίτι, ελάχιστα ήταν εκείνα τα πράγματα που σας έκαναν να νιώσετε αληθινή ευχαρίστηση. Γι’ αυτό και ήταν πολύ δελεαστικό να ανοίξετε ένα μπουκάλι από το αγαπημένο σας κρασί για να αισθανθείτε λίγο καλύτερα και να ηρεμήσετε από το στρες. Αλλά σταδιακά, αυτή η πρόσκαιρη «απόδραση», σας έκανε να αισθάνεστε πολύ χειρότερα. 
Η Annie Grace, μια συγγραφέας που έγινε γνωστή χάρη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της This Naked Mind: Control Alcohol -εμπνέοντας πολύ κόσμο να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της απειλής που δημιουργεί ο αλκοολισμός-, λέει: «Όταν τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα αυξάνονται, ο εγκέφαλος χαλαρώνει, οδηγώντας σε έναν σχετικό αποπροσανατολισμό από το άγχος, συνδυαστικά με γενική ευφορία. Αλλά η ανακούφιση δεν διαρκεί πάνω από 30 λεπτά της ώρας. Αργότερα το σώμα αρχίζει να καθαρίζει από το αλκοόλ, και καθώς συμβαίνει αυτό αρχίζετε να νιώθετε άβολα, και ακόμη περισσότερο αγχωμένες. Οπότε, συνεχίζετε να πίνετε, δημιουργώντας κάποια μορφή εξάρτησης, με ολέθρια αποτελέσματα στην υγεία, την ψυχολογία και την όψη σας».

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Cosmetic Science, ακόμη και η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί υπογλυκαιμία, κατανάλωση περισσότερων θερμίδων, έντονη αφυδάτωση του δέρματος, αλλά και εξάρσεις ροδόχρους ακμής ή εκζέματος. «Ωστόσο, η διακοπή της κατανάλωσης για ένα μήνα, μείωσε την εμφάνιση κάθε είδους δερματικών αντιδράσεων ενώ παράλληλα οδήγησε σε πιο λεία και καθαρή επιδερμίδα, χωρίς σπυράκια και ρυτίδες», αναφέρει η έρευνα.   
Αυτό που ενθουσίασε περισσότερο τους ερευνητές και τις συμμετέχουσες στο πείραμα, ήταν το  γεγονός πως το πρήξιμο στο πρόσωπο και γύρω από την κοιλιά είχε εξαφανιστεί και αυτό ενθάρρυνε τις περισσότερες από τις γυναίκες να συνεχίσουν την αποχή τους από το αλκοόλ πολύ πιο μακράν των 30 ημερών.
Ωστόσο, αυτό που εξομαλύνθηκε πιο εμφανώς ήταν οι σακούλες και και οι μαύροι κύκλοι, όπου εξαιτίας της συστηματικής κατανάλωσης αλκοόλ, το λεπτό και εύθραυστο δέρμα κάτω από τα μάτια επηρεάζεται όσο κανένα άλλο σημείο του προσώπου. 
Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που έπασχαν από έκζεμα και ροδόχρου ακμή εξαιτίας ορμονικών παραγόντων και άλλων διαταραχών του δέρματος, στο τέλος των 30 ημερών δραστικής μείωσης του αλκοόλ είδαν τα συμπτώματα να υποχωρούν θεαματικά, ενώ όσες γυναίκες απείχαν εντελώς από οινοπνευματώδη, διαπίστωσαν μια επιδερμίδα περισσότερο ενυδατωμένη και ελαστική. 
Το άλλο συμπέρασμα που βγήκε από την μελέτη, είναι πως η διακοπή κατανάλωσης οινοπνευματωδών επί 30 ημέρες, μείωσε στο ελάχιστο τα συχνά υπογλυκαιμικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάγκη για αύξηση κατανάλωσης τροφίμων εξαιρετικά λιπαρών ή γλυκών  τροφών, οδηγώντας έτσι όλο το σώμα να απαλλαγεί από το έντονο τοπικό λίπος –ειδικά στην κοιλιά και στους μηρούς.

THE BEAUTY TEAM