Γιατί οι αδέσμευτες γυναίκες τρώνε σαλάτες;

giati-oi-adesmeutes-gunaikes-trone-salates

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν πλέον την εργένικη ζωή. Ανάμεσα στα άλλα "αγαθά" της, προσθέστε ένα ακόμη: την ιδανική σιλουέτα!

Έχει πολλά άσχημα η μοναξιά. Έλλειψη συντροφικότητας, μελαγχολία και ακεφιά, βασανίζουν τους μοναχικούς ανθρώπους. Όμως, δεν έχει μόνο αρνητικά. Το αίσθημα της απόλυτης ελευθερίας χωρίς ίχνος περιορισμού, το εργένικο πρόγραμμα και η άστατη ζωή, έχουν και αυτά την αξεπέραστη γοητεία τους. Και αν ακόμη δεν πείθεστε, ιδού και ένα επιπλέον πλεονέκτημα: η εργένικη ζωή, σας κρατά σε φόρμα, όπως αποκαλύπτει μια νέα έρευνα!

«Πιο καλή η μοναξιά...», έλεγε το τραγούδι και ενδεχομένως θα συμφωνήσετε μαζί του, αν διαβάσετε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, σύμφωνα με την οποία οι μοναχικοί άνθρωποι, είναι περισσότερο λιτοδίαιτοι και προσέχουν πιο πολύ την σιλουέτα τους, όταν βρίσκονται σε φάση αναζήτησης συντρόφου.

Εργένικη ζωή παρέα με σαλάτες!

Η έρευνα, πραγματοποιήθηκε από την ψυχολόγο Meredith Young και μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Οντάριο και μελέτησε προσεκτικά 470 φοιτήτριες, που τρέφονταν αποκλειστικά από την καντίνα του πανεπιστημίου. Και εκεί, ανακάλυψαν το εξής παράδοξο: οι φοιτήτριες, που γευμάτιζαν με ανδρική παρέα, επέλεγαν κυρίως σαλάτες και φαγητά με λιγότερες θερμίδες ενώ όσες κάθονταν μόνες τους ή έτρωγαν παρέα με τις φίλες τους, διάλεγαν πιάτα γεμάτα λιπαρά και θερμίδες!

Αλλά τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα δεν σταματούν εδώ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, πως όσο μεγαλύτερη ανδρική παρέα είχε μια γυναίκα, τόσο λιγότερο έτρωγε, επιλέγοντας κυρίως σαλάτες και χορταρικά. Γιατί συνέβαινε αυτό;

Τα χορταρικά κρύβουν μηνύματα...

Οι νέες γυναίκες, χρησιμοποιούν το φαγητό, για να στείλουν «μηνύματα» στους άνδρες, αναφέρει η έρευνα. Ακριβώς, όπως συμβαίνει και με τα αξεσουάρ, που φορούν, οι γυναίκες επιλέγουν ελαφριά γεύματα, για να δείξουν την προτίμησή τους στο αντίθετο φύλο. Και για να γίνουν σαφέστεροι, οι επιστήμονες αναφέρουν, πως μια σαλάτα, μπορεί να υποδηλώνει πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε. Έτσι, όταν μια γυναίκα με ανδρική συντροφιά, επιλέγει για το γεύμα της μια σαλάτα, ουσιαστικά δηλώνει «είμαι όμορφη, είμαι ελκυστική, προσέχω τον εαυτό και τη σιλουέτα μου»!

Και φυσικά, η πίεση για όλο και πιο light γεύματα αυξάνεται, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ανδρών, που συνοδεύουν μια γυναίκα. Αντίθετα, παρατηρήθηκε, πως οι άνδρες, δεν προσέχουν καθόλου, τι θα παραγγείλουν προκειμένου να στείλουν «μηνύματα» στις γυναίκες. Απλά, παραγγέλνουν, ότι τραβά η όρεξή τους…

Νέα γυναίκα, μόνη, ψάχνει (τρώγοντας χορταρικά...)

Μετά από αυτά τα πραγματικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα, οι ερευνητές, έκαναν μερικές λογικές υποθέσεις. Αρχικά, πως το δείγμα της έρευνας, απαρτιζόταν αποκλειστικά και μόνο από φοιτητές, ηλικίας 17-22 ετών, που ακόμη δεν είχαν σταθεροποιήσει την προσωπική τους ζωή και έψαχναν για κάποια πιο μόνιμη σχέση.

Αυτό το συμπέρασμα, σε συνδυασμό με το γεγονός, πως οι άνδρες βρίσκουν πιο ελκυστικές τις γυναίκες, που προσέχουν –ή δείχνουν πως προσέχουν-την σιλουέτα τους, εξηγεί το λόγο, για τον οποίο πολλές γυναίκες προτιμούν τις light εκδοχές φαγητού, όταν συνοδεύονται από ανδρική παρέα.

Και έτσι, αν μια γυναίκα, ζει στη μοναξιά και αναζητά σύντροφο ζωής, ένα είναι το σίγουρο. Όταν παρακολουθεί κάποια ταινία μόνη στο σπίτι, θα την βρείτε αγκαλιά με τα ποπ κορν και το γεμάτο θερμίδες αναψυκτικό της. Αν όμως, παρατηρήσετε την ίδια γυναίκα σε κάποιο ερωτικό ραντεβού, τότε το γεύμα της θα έχει αντικατασταθεί με μια γεμάτη χορταρικά σαλάτα και ένα ποτήρι με μεταλλικό νερό...

ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ