4 tips για καλύτερη γεύση

geusi-fraoula-stoma
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Απολαύστε το φαγητό σας και βεβαιωθείτε ότι το γεύεστε στο έπακρον, με τις παρακάτω συμβουλές που διατηρούν ακμαία την αίσθηση της γεύσης.

Ενυδατωθείτε
Όταν το στόμα μας είναι ξηρό, είτε λόγω φαρμάκων, είτε λόγω αφυδάτωσης, μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά η αίσθηση της γεύσης. Το νερό μπορεί να αποτρέψει αυτή την κατάσταση, γι' αυτό φροντίστε να ενυδατώνεστε κάθε μια ώρα.

Αυξήστε τον ψευδάργυρο στη διατροφή σας
Έχει φανεί ότι οι ελλείψεις σε ψευδάργυρο μπορεί να συμβάλλουν σε μείωσης της αίσθησης της γεύσης και της οσμής. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα θαλασσινά, τα φασόλια, το τυρί, το γιαούρτι, το κοτόπουλο κ.ά. 

Μασάτε αργά και καλά
Αυτό απελευθερώνει περισσότερη γεύση και επεκτείνει τον χρόνο που περνά το φαγητό μέσα στο στόμα, άρα και την επαφή του με τους γευστικούς μας κάλυκες. Ακόμη και πριν αρχίσετε να μασάτε, αφήστε για λίγο το φαγητό μέσα στο στόμα σας, έτσι ώστε το οξυγόνο να απελευθερώσει περισσότερο άρωμα στο φαγητό.

Αποφύγετε τα καυτά φαγητά και ποτά
Τα καυτά ροφήματα και τροφές μπορούν να βλάψουν τους γευστικούς σας κάλυκες.