Διαλειμματική άσκηση: μπορεί να μας κρύψει χρόνια;

askisi-treksimo-gumnastiki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΜΑΙΟΥ 2021

Ισορροπημένη διατροφή, λιγότερο άγχος, καλός ύπνος και άσκηση είναι σίγουρα τα μυστικά νεότητας. Τι παραπάνω, όμως, μας προσφέρει η διαλειμματική άσκηση;

Σίγουρα δεν υπάρχει φυσικός τρόπος να δείχνουμε 18 ξανά κι αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε. Υπάρχει, ωστόσο, τρόπος να μειώσουμε τη βιολογική μας ηλικία και δεν είναι άλλος από την τακτική καρδιαγγειακή άσκηση. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, η βιολογική μας ηλικία μπορεί να μειωθεί  μέχρι και… 12 χρόνια κι ακόμη κι αν σβήνουμε χρονολογικά πολλά κεράκια, η εσωτερική μας ηλικία και η κυτταρική μας υγεία να είναι πολύ μικρότερη. Αρκεί να γυμναζόμαστε.

Αυτό συμβαίνει γιατί η άσκηση βοηθάει την καρδιά να στέλνει περισσότερο αίμα στους μυς, μια λειτουργία που με την πάροδο του χρόνου μειώνεται.

Η διαλειμματική προπόνηση, δηλαδή η προπόνηση κατά την οποία έχουμε σύντομα διαστήματα αυξημένης έντασης της άσκησης, τα οποία διαδέχονται διαστήματα ήπιας έντασης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς εμποδίζει τα κύτταρα που δίνουν ενέργεια στους μυς να φθαρούν, δίνοντάς τους ζωή.

Από αυτή την άποψη, λοιπόν, αυτού του είδους η προπόνηση κάνει καλό στη νεότητα, ενώ γενικότερα κάθε είδους άσκηση που μας αποφορτίζει και μας κρατά σε καλή φυσική κατάσταση, σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και καλό ύπνο, μπορεί να κάνει θαύματα!