Ξέρετε ότι τόσα χρόνια τρώτε την μπανάνα με λάθος τρόπο;
ΤΡΙΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
Κι όμως! Ο τρόπος με τον οποίο ξεφλουδίζουμε την μπανάνα μας, είναι… λάθος!
Το κοτσάνι της μπανάνας είναι αυτό στο οποίο βασιζόμαστε όλοι για να την ξεφλουδίσουμε, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι τόσα χρόνια αυτός είναι ο λάθος τρόπος. Γιατί;
Αν το καλοσκεφτείτε, το κοτσάνι της κοινής μπανάνας είναι το πιο σκληρό μέρος του φρούτου, αφού είναι αυτό με το οποίο συνδέεται με την μπανανιά. Το να προσπαθούμε, λοιπόν, να ξεφλουδίσουμε την μπανάνα μας από εκεί είναι πιο δύσκολο από οποιοδήποτε άλλο σημείο της.
Ποιος είναι, όμως, ο καλύτερος τρόπος να την ξεφλουδίσουμε; Ανάποδα από το σημείο που το κάναμε τόσα χρόνια! Δοκιμάζοντας να την ξεφλουδίσετε από την άλλη άκρη της, θα δείτε ότι ανοίγει πολύ πιο εύκολα, χωρίς καμία δυσκολία, όπως συχνά συμβαίνει με το κοτσάνι, στο οποίο, όμως, δεν δίναμε σημασία.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που πρόκειται να ξεφλουδίσετε την μπανάνα σας, κάντε το σωστά και μην ξεχνάτε ότι το τροπικό αυτό φρούτο έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, μαγνησίου και καλίου, ωφελώντας στην αρτηριακή πίεση, στα οστά, στο έντερο, στον έλεγχο της όρεξης, ενώ βοηθά και στη βελτίωση των επιδόσεών μας στη γυμναστική.