Πώς αντικαθιστούμε το βούτυρο στη νηστεία;
Χαρίζει πλούσια υφή στα γλυκά μας, αλλά ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε λιπαρά, είναι ζωικό και απαγορευτικό για vegan, όσους νηστεύουν κι όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Με τι άλλο, λοιπόν, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο στα γλυκά μας;
Τα τελευταία χρόνια, οι φυτικές εναλλακτικές των προϊόντων ζωικής προέλευσης στο εμπόριο είναι αμέτρητες και διευκολύνουν κατά πολύ τη ζωή όσον θέλουν να μειώσουν ή να αποφύγουν εντελώς τα ζωικά από τη διατροφή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, αν κάποιος δεν θέλει να χρησιμοποιήσει ζωικό βούτυρο στις συνταγές του, είτε γιατί νηστεύει, είτε γιατί είναι vegan, μπορεί να το αντικαταστήσει με φυτικό. Υπάρχει, όμως, και μια ακόμη επιλογή: ο πολτός αβοκάντο. Αβοκάντο: τα οφέλη του και ιδέες να το απολαύσουμε
Δείτε ακόμα
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι τα λιπαρά του αβοκάντο είναι καλά, ωφέλιμα λιπαρά, ευνοώντας την καρδιαγγειακή υγεία, την υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών κ.ο.κ.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα φτιάξετε brownies, αφήστε το βούτυρο και βασιστείτε στην κρεμώδη υφή και τη διακριτική γεύση του αβοκάντο. Η ανάμειξή του με σοκολάτα θα σας κάνει να καταλάβετε τη διαφορά, ενώ όσον αφορά τις ποσότητες, η κατάλληλη αναλογία είναι 1:1.