Φτιάξτε το πιο δροσερό mocktail με πεπόνι, αγγούρι και δυόσμο

mocktail-peponi
ΤΡΙΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Η Sous Chef Λεόνη Τζέρτη από το diatrofi.gr μας προτείνει το τέλειο mocktail φρεσκάδας για το καλοκαίρι.

Mocktail είναι τα cocktail χωρίς αλκοόλ, τα οποία φυσικά και δε στερούνται γεύσης και φαντασίας. Η καλοκαιρινή εποχικότητα, μας χαρίζει μερικά από τα πιο ωραία φρούτα και λαχανικά όπως είναι το πεπόνι και το αγγούρι. Το πεπόνι περιέχει φυσικούς ηλεκτρολύτες, αποτελείται από 90% νερό και σε συνδυασμό με το αγγούρι, που είναι ο βασιλιάς της ενυδάτωσης, δημιουργούν την ιδανική πρόταση για το καλοκαιρινό mojito mocktail. 

Υλικά για 4 mocktail πεπόνι με αγγούρι και δυόσμο

  • 300 γρ. ώριμο πεπόνι καθαρισμένο 
  • 150 γρ. αγγούρι
  • 50 γρ. χυμό lime
  • 10 γρ. μέλι
  • 150 γρ. νερό
  • 15 φύλλα δυόσμου

Πώς θα φτιάξετε το mocktail πεπόνι με αγγούρι και δυόσμο
Σε ένα δυνατό blender, προσθέτετε το πεπόνι, το αγγούρι, τον χυμό lime και το μέλι. Συμπληρώνετε το νερό και ομογενοποιείτε πλήρως. Στη συνέχεια, προσθέτετε στο blender τα φύλλα δυόσμου και ομογενοποιείτε για 15 δευτερόλεπτα ακόμα. Είναι σημαντικό να προσθέσετε τον δυόσμο τελευταίο, διότι θέλουμε να διατηρήσει τη φρεσκάδα του.

Περνάμε το μείγμα από ψιλό βαμβακερό τουλπάνι ή λεπτό chinois, ώστε να συγκρατήσει την πούλπα και να πάρουμε μόνο τον χυμό.

Παγώνουμε το μείγμα στο ψυγείο σε αεροστεγές βάζο και σερβίρουμε με πολύ πάγο, μια φέτα αγγουριού και φύλλα δυόσμου. 

Tip
Για ένα αφρώδες mocktail, την ώρα που σερβίρετε, μπορείτε να προσθέσετε στα ποτήρια ανθρακούχο νερό ή σόδα με λεμόνι.

Λεοντίνη Μαρίνα Τζέρτη
Sous Chef, με σπουδές στη Γαστρονομία και τη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Bournemouth University
Απόφοιτος της Le Monde
www.diatrofi.gr