Ψεύτικο ή αληθινό το τόσο ωραίο δέρμα των celebrities;

Jennifer-lopez
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Το ότι οι φωτογραφήσεις, τα φώτα, το μακιγιάζ και η επεξεργασία κάνουν θαύματα, το γνωρίζουμε. Συμβαίνει, όμως, πολλές σταρ να έχουν και στις καθημερινές τους φωτογραφίες όμορφο και λαμπερό δέρμα. Πώς το πετυχαίνουν;

Ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα, ακόμη κι όταν έχει ρυτίδες, εκπέμπει φρεσκάδα και γοητεία. Κι ενώ εμείς, οι «κοινές θνητές» στην καθημερινότητα παλεύουμε με τον χρόνο και το είδωλό μας στον καθρέφτη μας κάνει να αποφεύγουμε να κοιτάξουμε, οι διάφορες «no makeup» ή «no filter» φωτογραφίες των celebrities μας γυρνούν ακόμη πιο βαθιά το μαχαίρι στην πληγή, γιατί μας επιβεβαιώνουν πως ακόμη και στην καθημερινότητά τους, είναι λαμπερές. Είναι, όμως, πράγματι όπως δείχνουν τα πράγματα κι αν ναι, πως τα καταφέρνουν;

 Ξεκινώντας από τα βασικά, να πούμε ότι η επιλογή φωτογραφιών που θα ανέβει σε έναν λογαριασμό Instagram ή οπουδήποτε αλλού, με σκοπό να τονίσει την «απλή, καθημερινή, άβαφτη και αφιλτράριστη» πλευρά μιας celebrity γίνεται ανάμεσα σε 100άδες λήψεις. «Κερδίζει», λοιπόν, η πιο κολακευτική φωτογραφία, η οποία στην καλύτερη θα έχει ένα σχετικό airbrush για να μειωθούν επιμελώς οι ατέλειες, αλλά ταυτόχρονα να δείχνει ρεαλιστική.

Κάθε celebrity είναι ένας άνθρωπος και μια γυναίκα σαν όλες μας, που μπορεί να αντιμετωπίζει ακμή, πρόωρη γήρανση, βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό λόγω γυρισμάτων, φωτογραφήσεων, έντονου μακιγιάζ κ.ο.κ. Και τα «όπλα» τους είναι τα ίδια που έχουμε όλοι: αντιηλιακό, ενυδάτωση και καλός καθαρισμός της επιδερμίδας –δεν υπάρχει celebrity που στα «μυστικά» ομορφιάς της να μην έχει και τα τρία παραπάνω.

Η διαφορά τους είναι ότι έχουν την (οικονομική κυρίως) δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις θεραπείες στις οποίες όλοι έχουμε πρόσβαση, αλλά λίγες δοκιμάζουμε. Επισκέπτονται συχνά το δερματολόγο τους για να δουν τι έχει ανάγκη το δέρμα τους, τις θεραπείες που πρέπει να κάνουν και τι προϊόντα λειτουργούν καλύτερα στη δική τους περίπτωση. Δεν έχουν κάποια πρόσβαση σε κάτι πολύ εξεζητημένο, απλώς κάνουν συστηματικά θεραπείες που καταπολεμούν τα δικά τους προβλήματα, παρέχοντας έτσι μια έξτρα φροντίδα από αυτή που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες στο σπίτι.

Το skin care των celebrity, λοιπόν, κινείται σε αυτά τα επίπεδα και το πιο βασικό βήμα είναι μια επίσκεψη σε δερματολόγο, όπου όπως κάθε άλλος γιατρός, θα κρατήσει το ιστορικό σας και με βάση τις ανάγκες σας και ενδεχομένως τον προϋπολογισμό σας, θα σας προτείνει κατάλληλες θεραπείες λάμψης, αντιγήρανσης, σύσφιγξης κ.ο.κ. αναλόγως με την ποιότητα του δέρματός σας.