Γιατί παχαίνουμε το καλοκαίρι; Ο ειδικός απαντά
Ο Στρατιωτικός Κλινικός Διαιτολόγος, Νικόλας Δήμζας, του docdiet.gr, κάνει έναν θερμιδικό απολογισμό και μας δείχνει πώς μπορούμε να πάρουμε βάρος στις διακοπές και τι να προσέχουμε, για να μην μας βρει το φθινόπωρο σε δίαιτα.
Σίγουρα οι διακοπές δεν είναι η καλύτερη και ιδανικότερη χρονική στιγμή να ξεκινήσει κάποιος διατροφή καθώς κάτι η παρέα, κάτι οι υψηλές θερμοκρασίες κάτι και η χαλαρή διάθεση, όλα δεν λειτουργούν ευνοϊκά για μια τέτοια προσπάθεια. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι θερμίδες που προσλαμβάνετε είναι αμελητέες ή πως ισοφαρίζονται με 10 λεπτά κολύμπι στην θάλασσα ή 2 ώρες ηλιοθεραπείας κάτω από τον ομολογουμένως καυτό ήλιο.
Φτιάξτε 3 καλοκαιρινά και αντιοξειδωτικά smoothies για την παραλίαΔείτε ακόμα
[CREDITS]
Τα φρούτα
Καρπούζι: Ναι. 6 κιλά καρπούζι περιέχουν περίπου 5.5 κιλά νερό, αλλά και 1800 θερμίδες. Ένα καρπούζι την ημέρα λοιπόν δεν είναι η λύση στην προσπάθεια να χάσετε τα κιλά που πήρατε.
Τα γλυκά
Παγωτό/-α: 1 μπάλα παγωτό δεν έβλαψε κανέναν -ούτε την ζυγαριά. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, αγγίξατε διψήφιο αριθμό. Σημειώστε ότι 1 scoop παγωτό βανίλια έχει 248 θερμίδες και αυτό αποτελεί απλά την αρχή! Διότι το παγωτό βανίλια, σπάνια το τρώμε χωρίς μια μπάλα σοκολάτα. Συχνά μάλιστα παίρνει τη μορφή «ξυλάκι με επικάλυψη σοκολάτας». Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι θερμίδες ξεπερνούν τις 500.
Τα κοκτέιλ
Εδώ είναι δύσκολη η δυνατότητα ελέγχου θερμίδων. Δείτε, ωστόσο, ορισμένα δημοφιλή κοκτέιλ του καλοκαιριού
1 ποτό martini: 220 θερμίδες
1 ποτό mojito: 137 θερμίδες
1 ποτό daiquiri: 266 θερμίδες

Στρατιωτικός Κλινικός Διαιτολόγος
Νικόλας Δήμζας
www.docdiet.gr







