Σπιτικό ψωμί από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου
Η Sous Chef Λεόνη Τζέρτη από το diatrofi.gr μας προτείνει ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί, για όσους αναζητούν ασυνήθιστα τρόφιμα στην καθημερινότητά τους.
Μια ξεχωριστή συνταγή, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα θρεπτικό πρωινό ή υγιεινό σνακ και ταυτόχρονα πεντανόστιμη!
Υλικά για 10 φέτες
- 600 γρ. μπρόκολο
- 3 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 100 γρ. αλεσμένη βρώμη
- 20 γρ. σπόρους chia
- 20 γρ. parmigiano reggiano
- 10 γρ. baking powder
- 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς τη φύτρα)
- ½ κ.γλ αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε έναν πολυκόφτη, προσθέτουμε το μπρόκολο και το πολτοποιούμε.
Σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε το πολτοποιημένο μπρόκολο, τα αυγά, το αλεύρι αμυγδάλου, την αλεσμένη βρώμη, τους σπόρους chia, το τριμμένο parmigiano reggiano,το baking powder, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πάνω σε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα, τοποθετούμε ένα τετράγωνο κουπάτ διαστάσεων 8×8. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα, γεμίζουμε το κουπάτ και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Αν δεν διαθέτετε κουπάτ, μπορείτε να δώσετε ό,τι σχήμα επιθυμείτε. Ωστόσο, η κάθε φέτα θα πρέπει να έχει το ίδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα, περίπου 1 εκατοστό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-22 λεπτά.
Πρόταση σερβιρίσματος
Μπορείτε να αλείψετε τις φέτες με τυρί κρέμα, να τις συνοδέψετε με αυγά ποσέ και σπόρους κάνναβης ή με αβοκάντο, ντοματίνια ψιλοκομμένα και μαύρο κύμινο.
Μαρίνα Τζέρτη
Sous Chef, με σπουδές στη Γαστρονομία και τη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Bournemouth University
Απόφοιτος της Le Monde
www.diatrofi.gr