Create Health: Πώς θα ωφεληθούμε από την πρώτη οργανωμένη ψηφιακή κοινότητα υγείας στην Ελλάδα

koinotita-boitheia-periballon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Δύο αδερφές, η Δέσποινα και η Κυριακή Μαρσέλου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Φαρμακοποιός-Ομοιοπαθητικός αντίστοιχα, δημιούργησαν κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα: μια κοινότητα υγείας, φροντίδας, ενημέρωσης και αλληλοϋποστήριξης, με προκλήσεις για τα μέλη της, σε μια προσπάθεια για ολιστική φροντίδα του εαυτού μας σε διάφορες φάσεις της ζωής.

Στις Μπλε Ζώνες, τις περιοχές που καταγράφονται τα περισσότερα ποσοστά μακροζωίας στον πλανήτη, μαζί με τη διατροφή βασισμένη σε τοπικές πρώτες ύλες, πλούσια σε φυτικές τροφές και την καθημερινή κίνηση, είναι άκρως σημαντική και η έννοια της κοινότητας. Στην Okinawa, μάλιστα, υπάρχουν και κοινωνικές ομάδες υποστήριξης από την παιδική ηλικία μέχρι τα… 100, ενώ και στην Ικαρία και στα υπόλοιπα μέρη, το περιβάλλον αλληλοϋποστήριξης και σεβασμού με τον περίγυρο έχει βρεθεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου και η Φαρμακοποιός-Ομοιοπαθητικός με εξειδίκευση στα συμπληρώματα διατροφής, Κυριακή Μαρσέλου, δημιούργησαν κάτι που έλειπε από την Ελλάδα, ειδικά στους ανθρώπους των πόλεων: την πρώτη ψηφιακή κοινότητα “Create Health”, όπου τα μέλη της έχουν όλα κάτι κοινό. Και αυτό είναι το ενδιαφέρον για την υγεία και τη φροντίδα του εαυτού τους, αλλά και των άλλων.

Τι συμβαίνει στην ψηφιακή αυτή κοινότητα;
Με αφορμή το γεγονός ότι και οι δύο επαγγελματίες έρχονται συχνά σε επαφή με ασθενείς που προσπαθούν να δώσουν πρόσκαιρες λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν και να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα κι όχι τη ρίζα του προβλήματος, μέσω της νέας αυτής πλατφόρμας-κοινότητας, επιδιώκουν μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, μέσω της γνώσης, της ενημέρωσης και της αλληλοϋποστήριξης. Στο Create Health, λοιπόν, τα μέλη θα έχουν πρόσβαση σε:

  • Πλούσιο ενημερωτικό υλικό
  • Webinars
  • Εμπεριστατωμένα άρθρα
  • Podcasts
  • E-books
  • Προκλήσεις κοινότητας
  • Εμψυχωτικές συνεντεύξεις
  • Δοκιμασμένες, ισορροπημένες plant-based συνταγές
  • Live με εξειδικευμένους γιατρούς
  • και φυσικά όλη τη γνώση των ειδικών διοχετευμένη σε έναν κύκλο ανθρώπων που θέλουν να χτίσουν την υγεία τους από την αρχή, με αλλαγές, γνώση, επιμόρφωση, ανθρώπινη επαφή κι όχι με συμβατικές λύσεις που επικεντρώνονται στο σύμπτωμα.

«Δεν πρόκειται για μια απλή εμπορική πρωτοβουλία, αλλά ένα όραμα ώστε να διαδοθεί ένας πιο φυσικός τρόπος ζωής, να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε τους συνανθρώπους μας προκειμένου να αξιοποιήσουν τη φύση, την γνώση και τους πόρους της κοινότητας, ώστε να ενδυναμωθούν. Γιατί χωρίς την ενδυνάμωση, απομακρυνόμαστε ολοένα και περισσότερο από τον στόχο που είναι η υγεία, η θεραπεία, η θετικότητα, η ψυχική ανθεκτικότητα» όπως αναφέρει η Δέσποινα Μαρσέλου.

Κοινοτικές προκλήσεις
«Στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε μια κοινότητα όπου να υποστηρίζεται η ψυχοσωματική υγεία, έχουμε δημιουργήσει διάφορες προκλήσεις. Οι προκλήσεις αυτές διαρκούν ένα μήνα και η θεματολογία μπορεί να ποικίλλει. Μπορεί να αφορούν αυτοάνοσα, χρόνια φλεγμονή, διαχείριση βάρους και φυσικά ψυχική ενδυνάμωση. Μέσα από αυτές τις προκλήσεις, λαμβάνετε υποστήριξη από επαγγελματίες υγείας, μέσω απλών και θρεπτικών συνταγών με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, εκπαιδευτικών webinar, podcast, βίντεο με απλές, καθημερινές πρακτικές εκγύμνασης και συμπληρωματικές θεραπείες αυτοφροντίδας. Θα έχετε ταυτόχρονα τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε συνεντεύξεις από γιατρούς, αλλά και από ανθρώπους που κατάφεραν να ξεπεράσουν θέματα υγείας ή να δουν σημαντική βελτίωση» όπως μας εξηγεί η ειδικός.

Η πρώτη 30ήμερη πρόκληση του Create Health στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινότητας γυναικών που υποστηρίζουν η μία την άλλη, μοιράζοντας ιστορίες ελπίδας και ανθεκτικότητας, καθώς και της ενδυνάμωσής τους, ώστε να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαχείριση της υγείας τους.

Το ταξίδι αυτό της πρόκλησης περιλαμβάνει:

  • θρεπτικές συνταγές
  • διαλογισμό
  • τεχνικές αναπνοής
  • ενδυναμωτικές κινήσεις
  • επανασύνδεση με τη φύση
  • προηχογραφημένα podcasts
  • Εκπαιδευτικό webinar και 2 ebook δώρο
  • book club

Κάντε την εγγραφή σας εδώ και αποκτήστε πρόσβαση για 1 ολόκληρο χρόνο στην ψηφιακή πλατφόρμα Create Health.
Γιατί όταν ενημερωνόμαστε, υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και γινόμαστε ένα, ο δρόμος προς την υγεία γίνεται πιο εύκολος. 

Info
Social Media: Facebook, Instagram
Δείτε το live εδώ
Promo video
 

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]