Φτιάχνουμε τέλειο banana bread χωρίς ζάχαρη και αλεύρι με συνταγή ειδικού
Η Διαιτολόγος/Διατροφολόγος, Κωνσταντίνα Γρώππα, του diatrofi.gr μοιράζεται μια συνταγή για λαχταριστό banana bread χωρίς καθόλου ζάχαρη, γλουτένη και βούτυρο.
Αν δεν έχετε γίνει ακόμη ειδικοί στο banana bread έπειτα από τόσα lockdown, ήρθε η ώρα να δώσετε βάση με μια πανεύκολη συνταγή από την ειδικό. H συγκεκριμένη είναι ιδανική για μικρούς και μεγάλους και θα λατρευτεί πολύ σίγουρα από τα παιδιά σας. Η μπανάνα θα δώσει γλυκιά γεύση στο κέικ σας, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να βάλετε ζάχαρη, ενώ η βρώμη που αντικαθιστά το αλεύρι, θα σας απαλλάξει από τις δυσάρεστες για πολλούς, συνέπειες της κατανάλωσης γλουτένης.
Η γεύση του banana bread θα απογειωθεί με την προσθήκη πραλίνας φουντουκιού με στέβια.
Υλικά
- 3 μπανάνες ώριμες
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι βρώμη (τριμμένη στο multi)
- ½ ποτήρι γάλα
- 1 βανίλια
- 1 baking powder
- 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού με στέβια
Πώς να φτιάξετε το λαχταριστό banana bread
Χτυπάτε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σαν αλεύρι και μετά λιώνετε στο multi τις μπανάνες με το γάλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από την πραλίνα και ανακατεύετε καλά (δεν χρειάζεται mixer). Βάζετε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα και ρίχνετε με το κουτάλι την πραλίνα δημιουργώντας κύματα σοκολάτας μέσα στο μπανανοκεϊκ σας.
Ψήστε το banana bread σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά και καλή σας απόλαυση!
Κωνσταντίνα Γρώππα Διαιτολόγος/Διατροφολόγος
www.diatrofi.gr