Σπιτικά εορταστικά βραχάκια σοκολάτας με 3 υλικά
Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μπαίνει στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα και ικανοποιεί την (παντοτινή) ανάγκη μας για σοκολάτα, με μια εύκολη, υγιεινή και vegan συνταγή για σοκολατάκια που θα λατρέψετε.
Σίγουρα όλοι έχετε νιώσει περισσότερο ή λιγότερο το αίσθημα για κάτι γλυκό και… αμαρτωλό κάποια βραδιά που είστε σπίτι, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλετε να ενδώσετε σε λιπαρά επιδόρπια που σας γεμίζουν λιπαρά, ζάχαρη, θερμίδες και… τύψεις. Μην ανησυχείτε, έχει συμβεί σε όλους. Και οι τύψεις πολλές φορές αφορούν όχι το βάρος, αλλά το τι μόλις βάλαμε στον οργανισμό μας για μερικά λεπτά απόλαυσης.
Γι’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά και για τις γιορτές που πλησιάζουν εμείς έχουμε ανακαλύψει την τέλεια συνταγή με μόλις 3 υλικά που φροντίζουμε να έχουμε πάντα στο σπίτι για ώρα… ανάγκης: μαύρη σοκολάτα, αμύγδαλα και λάδι καρύδας. Όλα αυτά μαζί, σε μερικά λεπτά θα σας χαρίσουν το ίδιο μέγεθος ικανοποίησης με ένα λιπαρό επιδόρπιο, με πολύ λιγότερη επιβάρυνση λιπαρών και ζάχαρης. Θυμίζω ότι το λάδι καρύδας περιέχει μεν κορεσμένα λιπαρά, αλλά στο πλαίσιο μιας ισορροπημένη φυτοφαγικής διατροφής και ήπιας κατανάλωσής του, μπορεί να έχει και οφέλη.
Για να φτιάξετε τα σοκολατάκια θα χρειαστείτε:
- 1 ποιοτική, Fairtrade μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (75-90%, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε προς τα πάνω!)
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 10 ωμά αμύγδαλα.
Κόψτε τη σοκολάτα σας σε μικρά κομμάτια, βάλτε τη σε ένα μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και στη συνέχεια προσθέστε στη σοκολάτα το λάδι καρύδας και αφήστε τα όλα να λιώσουν καθώς ανακατεύετε. Μόλις λιώσουν και δώσουν ένα παχύρρευστο και λαχταριστό μείγμα, προσθέστε τα αμύγδαλά σας και ανακατέψτε μέχρι κι αυτά να καλυφθούν καλά. Αν δεν τα θέλετε ολόκληρα, μπορείτε να τα ψιλοκόψετε ή να δοκιμάσετε το ίδιο με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης.
Σε ένα ταψί απλώστε μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα σας και βάλτε τες στη λαδόκολλα. Μόλις τελειώσει το μείγμα σας, βάλτε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σφίξει καλά για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Τα βραχάκια σας είναι έτοιμα προς απόλαυση! Με το μαλακό!
Δέσποινα Μαρσέλου
Κλινική διαιτολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα
Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς
www.getactive.gr, www.createhealth.gr
fb page getactive
Instagram @feedyourimmunity