Πόσο θα μας κοστίσει η φετινή Τσικνοπέμπτη;

soublaki-kreas-tsiknopempti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Οι επιλογές είναι τρεις: να βγούμε, να παραγγείλουμε στο σπίτι ή να μαγειρέψουμε. Πόσο θα μας κοστίσει άραγε η καθεμιά; Η Pricefox δίνει την απάντηση.

Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την Τσικνοπέμπτη κι αν είστε από αυτούς που τη γιορτάζουν, είναι μια καλή στιγμή να οργανωθείτε. Θα βγείτε έξω, θα παραγγείλετε ή θα μαγειρέψετε στο σπίτι; Αν αναρωτιέστε για το ποια είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για «τσίκνισμα» το Pricefox,  η πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς φθηνής ασφάλειας αυτοκινήτου και ο σύμβουλός σας στην εξοικονόμηση, έκανε όλη την έρευνα για εσάς, για να δείτε πόσα περίπου θα ξοδέψετε στην κάθε περίπτωση.

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι με προμήθειες από το σούπερ μάρκετ
Υπολογίζοντας προμήθειες για  4 άτομα, το συνολικό κόστος βγαίνει 42 ευρώ, άρα το άτομο μόλις 10 ευρώ για να τσικνίσετε όπως θέλετε, στην άνεση του σπιτιού σας. 

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι με delivery
Το συγκεκριμένο σενάριο θα το έχουν σκεφτεί σίγουρα και άλλοι, γι΄αυτό πρέπει να έχετε κάνει την παραγγελία 2- 3 ημέρες πριν. Αν το αφήσετε για τελευταία στιγμή, θα έχετε πολλές ώρες αναμονής και περιορισμένες επιλογές. Παραγγέλνοντας στο σπίτι, το συνολικό κόστος για τα 4 άτομα ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 18,85€. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα έχουμε:

Βόρεια: 80/ 4 άτομα🡪 20€/ άτομο

Νότια: 82/ 4 άτομα🡪 20,50€/ άτομο

Κέντρο: 64/ 4 άτομα🡪 16€/ άτομο

Bonus tip: Επιλέξτε να παραλάβετε την παραγγελία από το μαγαζί σε προκαθορισμένη ώρα. Με την παρέα θα φάτε σίγουρα στην ώρα σας και κυρίως ζεστό φαγητό. Η αναμονή του delivery την Τσικνοπέμπτη μπορεί να φτάσει και τη 1,5 ώρα.

Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα
Σε αυτό το σενάριο, θα ετοιμαστείτε για έξοδο, θα κάνεετε κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες βραδιές, θα αλλάξετε περιβάλλον και παραστάσεις και θα βρεθείς σε έναν χώρο με ατμόσφαιρα που εμπνέει για μεζεδοκαταστάσεις με την παρέα. Θα γλυτώσετε το ψήσιμο και το μαγείρεμα και θα απολαύσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα της ημέρας. Ιδανική λύση για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για ετοιμασίες. Στην παραγγελία έχουν υπολογιστεί τα βασικά της βραδιάς και το κόστος για 4μελη παρέα ανέρχεται από 83 έως 149 ευρώ, αναλόγως την περιοχή. Το άτομο δηλαδή από 20 έως 38 ευρώ, για ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα. 

Bonus tip: Θα πρέπει να οπλιστείτε με πολλή υπομονή. Είναι η μέρα που οι περισσότεροι βγαίνουν για φαγητό στην ταβέρνα και θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Κάντε κράτηση μέρες πριν, ακόμη και προπαραγγελία αν κάποιες ταβέρνες το δέχονται.

Το Pricefox.gr σας βοηθά με έξυπνες συμβουλές να ζείτε οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 40% στην ασφάλεια του αυτοκινήτου ή του σπιτιού σας, αλλά και να βρείτε την πιο συμφέρουσα επιλογή πακέτου ενέργειας για το σπίτι.