Πόσο μπορεί να μας επηρεάσει το street food και κάθε πότε μπορούμε να το καταναλώνουμε;
Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, μιλά για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης street food, όπως τη συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια, και πόσο συχνά θα ήταν σοφό να το καταναλώνουμε στην πραγματικότητα, για όσο το δυνατόν λιγότερη επιβάρυνση.
Σαν πληθυσμός αντιμετωπίζουμε έντονο πρόβλημα με το σωματικό βάρος, κάτι που ξεκινά από την παιδική κιόλας ηλικία. Στην πραγματικότητα, όμως, η ευθύνη γυρνά σε εμάς, αφού από ένας λαός που έτρωγε στο σπίτι από τη μαμά και τη γιαγιά, βρεθήκαμε να τρώμε συνέχεια φαγητό του δρόμου, το λεγόμενο και street food. Συσκευασμένα τρόφιμα και junk food: τι ισχύει και τι όχι
Δείτε ακόμα
Το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο, όπως αναφέρει ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, στις ηλικίες 15 έως 30 ετών, καθώς εκεί φαίνεται να συνδυάζεται το σχεδόν φυσιολογικό βάρος με υψηλό ή πολύ υψηλό λίπος. Αυτό είναι προφανώς αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, της κακής ποιότητας διατροφής και των συνεχόμενων παλινδρομήσεων του βάρους, όπως εξηγεί ο ειδικός.
Το πρόβλημα μεγεθύνεται από την κουλτούρα του ντελίβερι, καθώς street food τροφές φαίνεται να αντικαθιστούν πολλές φορές το κυρίως γεύμα ή ακόμη και το ελαφρύ βραδινό, κάτι που επαναλαμβάνεται για αρκετούς ανθρώπους πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα. Αυτό, πρέπει να γνωρίζετε, ότι κανένα σώμα δεν μπορεί να το αντέξει, καθώς το φορτίο ζάχαρης, αλατιού, λίπους και θερμίδων είναι τεράστιο, όσο καλό μεταβολισμό κι αν έχει κάποιος.
Δείτε το βίντεο εδώ.
Γιώργος Μίλεσης MSc Κλινικός Διαιτολόγος
[email protected]
www.milessis.gr
FB page: milessisgeorge