3 πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι κατά της κυτταρίτιδας χωρίς κόστος

kuttaritida
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Αν και σε ένα βαθμό την έχουμε όλες αποδεχτεί στο σώμα μας, ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την όψη της, χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα.

Υπολογίζεται ότι πάνω από το 85% όλων των γυναικών 21 ετών και άνω έχουν κυτταρίτιδα, που σημαίνει ότι η απουσία της είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Εντοπίζεται κυρίως σε μηρούς και γλουτούς και σχηματίζεται όταν ο λιπώδης ιστός βαθιά στο δέρμα πιέζει τον συνδετικό ιστό. Παράγοντες όπως η ηλικία, τα οιστρογόνα, το οικογενειακό ιστορικό, η φλεγμονή των ιστών, ο αυξημένος λιπώδης ιστός που προκαλείται από την αύξηση του σωματικού βάρους, η απώλεια κολλαγόνου, η κακή κυκλοφορία (συχνό πρόβλημα στα πόδια) παίζουν το ρόλο τους, ωστόσο, δεν το βάζουμε κάτω. Το μασάζ κατά τις κυτταρίτιδας και οι αντίστοιχες κρέμες σίγουρα βοηθούν, αλλά αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα, δείτε τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.

 Αυξήστε το νερό που πίνετε
Η κατανάλωση νερού είναι άκρως σημαντική και μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο με την κυτταρίτιδα, αλλά και με τον οργανισμό σας συνολικά. Όχι μόνο σας κρατά ενυδατωμένους, αλλά το νερό βοηθά στην ώθηση της κυκλοφορίας και της λεμφικής ροής.

Κάντε τις κατάλληλες ασκήσεις
Ορισμένες ασκήσεις ποδιών και γλουτών μπορούν να βοηθήσουν στη σύσφιξη του δέρματος γύρω από την περιοχή των μηρών. Οι πιο δυνατοί μυες και το πιο σφιχτό δέρμα μπορεί να μειώσουν την εμφάνισή της. Τι να δοκιμάσετε;
Καθίσματα: Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλα των ποδιών σας είναι στραμμένα προς τα εμπρός. Χαμηλώστε τους γλουτούς σας σαν να κάθεστε σε μια καρέκλα, φροντίζοντας τα γόνατά σας να μην περάσουν μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Σφίξτε τους γλουτούς σας καθώς ανεβαίνετε στην αρχική θέση και, στη συνέχεια, επαναλάβετε.
Καθίσματα με αναπήδηση: Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία, με τη διαφορά ότι τώρα θα κάνετε μια μικρή αναπήδηση καθώς επανέρχεστε στην αρχική θέση.
Kickbacks: Πάρτε τη θέση της γάτας στα 4 (βάλτε ειδικό yoga mat στα γόνατά σας για προστασία). Κλωτσήστε το ένα πόδι πίσω σας, ενεργοποιώντας τους γλουτούς και τους μηρούς σας. Επαναλάβετε 12 έως 15 φορές. Χαμηλώστε το πόδι σας και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.
Σε όλες τις ασκήσεις κάντε 12 έως 15 επαναλήψεις κάθε φορά. Μπορείτε να αυξήσετε τις επαναλήψεις καθώς δυναμώνετε. Φροντίστε να προθερμαίνεστε πριν από την άσκηση για να αποφύγετε τις μυϊκές καταπονήσεις. Στοχεύστε σε 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, διάρκειας 30 λεπτών κάθε φορά.

Βελτιώστε τη διατροφή σας
Στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής, χωρίς πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες και κορεσμένα και τρανς λιπαρά, φροντίστε να προσθέσετε ποικιλία φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Ειδικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι γεμάτα φυτικές ίνες και μαγνήσιο που βοηθούν στην ενυδάτωση των κυττάρων του δέρματος για να κρατήσουν την κυτταρίτιδα μακριά. Τα μούρα και τα εσπεριδοειδή χάρη στη βιταμίνη C τους ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέου δέρματος - με αποτέλεσμα τη βελτίωση του τόνου και της υφής του. Τέλος, οι φυτικές ίνες της ολικής άλεσης βοηθούν το σώμα να απομακρύνει γρήγορα τις τοξίνες, μειώνοντας το λίπος της κοιλιάς πριν αυτό μετατραπεί σε κυτταρίτιδα.